Mihaela Huncă solicită redeschiderea punctului vamal Racovăț (comunicat de presă)

0

Mihaela Huncă, deputat de Botoșani, membru Pro România solicită Ministerului Finanțelor Publice redeschiderea punctului vamal Racovăț

“Am solicitat Ministerului Finanțelor Publice redeschiderea punctului vamal Racovăț din județul Botoșani de la frontiera cu Ucraina, ca o soluție a dezvoltării economiei din zona uitată de Guvernul PSD- ALDE”

Punctul de trecere a frontierei Racovăț stă închis din 2010. Deși investițiile în obiectiv au continuat, iar lucrările sunt aproape finalizate, acest punct de trecere a frontierei rămâne închis. Vama Racovăț este unul dintre cele cinci puncte vamale de la granița cu Ucraina care au fost închise temporar pentru a fi modernizate. Racovăț este singurul punct vamal care face legătura județului Botoșani cu Ucraina. În vama Racovăț s-au făcut investiții importante în cadrul unui proiect transfrontalier.

 

„Există un blocaj inexplicabil, din partea Guvernului PSD-ALDE, care face ca toate aceste investiții să rămână nevalorificate. Guvernul izolează cu bună știință Moldova de restul țării! Lipsa unei infrastructuri adecvate și  refuzul Guvernului PSD-ALDE de a accesa fonduri europene pentru realizarea unei autostrăzi care să lege Moldova de inima țării,  nu fac decât să sărăcească populația din zonă. Am solicitat celor care și-au dovedit până acum neputința în gestionarea marilor probleme de infrastructură ale României să nu  văduvească Botoșaniul și oamenii din zona de graniță de posibilitatea unei dezvoltări economice, pornind de la schimburile comerciale externe!  Din 2015 încoace, nu auzim decât promisiuni în legătură cu termenul de deschidere a vămii” a precizat Mihaela Huncă.

Redeschiderea vămii Racovăț reprezintă o oportunitate majoră de dezvoltare economică a județului, a comunei Pomârla, o importantă comunitate botoșăneană de la frontieră,  și  a relațiilor comerciale româno-ucrainiene. “Prin urmare, având în vedere importanța socială și economică a obiectivului,  sper ca, după atâtea minciuni și promisiuni deșarte,  Guvernul  să dea dovadă măcar acum de  respect pentru populația județului Botoșani și ca în viitorul apropiat să ducă la bun sfârșit  proiectul redeschiderii vămii, a concluzionat deputatul membru Pro România!

+0 -0

se încarcă...