Amor penal. Tânăr trimis în judecată pentru că şi-a infectat iubita cu HIV

0

Un botoşănean în vârstă de 32 de ani a fost trimis în judecată de procurori pentru transmiterea virusului HIV. Potrivit anchetatorilor, cel în cauză a cunoscut o tânără din judeţul Botoşani şi a întreţinut relaţii sexuale neprotejate cu aceasta, fără să-i aducă la cunoştinţă că este bolnav, creându-se astfel riscul transmiterii HIV – virusul imuno-deficienţei umane care conduce la apariţia sindromului imuno-deficitar dobândit – SIDA.  Cel în cauză, spun anchetatorii, ştia că este infectat cu HIV, el fiind în evidenţa Secţiei de Boli Infecţioase ca persoană infectată HIV/SIDA. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Botoşani, bărbatul urmând să dea explicaţii în faţa magistraţilor.

Fapta reţinută în sarcina botoşăneanului face parte din grupul infracţiunilor contra sănătăţii publice. Astfel, transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit – SIDA – de către o persoană care ştie că suferă de această boală se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

În urmă cu câţiva ani, un alt botoşănean a fost condamnat la 14 ani de închisoare, după ce şi-a ucis soţia infectând-o voluntar cu virusul HIV. În vara lui 2009, V. H. a cunoscut o asistentă socială cu care a început o relaţie, ascunzându-i faptul că a fost declarat seropozitiv. În urma relaţiei, botoşăneanca a născut o fetiţă, iar pe 1 septembrie 2010 a decedat într-un spital din Iaşi, cauza morţii fiind SIDA. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, iar ancheta a scos la iveală că tânăra a aflat de afecţiunea bărbatului abia în mai 2010, după ce a născut. De altfel, pentru a se putea căsători, botoşăneanul a făcut uz de trei buletine de analiză false, prin care se arăta că nu este purtător al virusului HIV, în baza cărora a fost emis ulterior certificatul prenupţial. Trimis în judecată, bărbatul a fost găsit vinovat şi condamnat la închisoare cu executare.

+0 -0
se încarcă...