Succes total la premiera „Frumoasa şi Bestia” de la Teatrul „Vasilache” (foto)

Regele păpuşilor” s-a întors acasă. Aşa poate fi rezumată în doar câteva cuvinte premiera de duminică de la Teatrul „Vasilache”.

Într-o sală arhiplină de copii, părinţi şi bunici, „Frumoasa şi Bestia” a prins viaţă în regia artistică a lui Valentin Dobrescu, poate cel mai mare regizor păpuşar contemporan. Numele său pe afiş este o garanţie pentru reuşita spectacolului, deoarece el ştie cel mai bine să transpună poveştile în jocul păpuşilor şi să creeze spectacole nemuritoare. Iar ceea ce s-a întâmplat duminică pe scena Teatrului „Vasilache” demonstrează că afirmaţiile de mai sus nu sunt vorbe goale. „Am revenit cu mare plăcere după trei ani să lucrez cu trupa Teatrului «Vasilache» pentru spectacolul «Frumoasa şi Bestia», care, la origine se numea «Frumuşica şi monstrul», după povestea engleză şi pe care o autoare franceză, Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, a publicat-o pentru prima dată. Eu nu am folosit povestea scrisă de ea, ci povestea originală engleză, pe care am adaptat-o, am rescris-o pentru teatrul de păpuşi în versuri, care curg delicat, frumos şi încearcă să ajungă la sufletul spectatorului”, a declarat regizorul.

Iar vorbele lui au avut deplină acoperire, piesa fiind un succes total. Doar că lipsa de cultură a celor prezenţi în sală le-a răpit  actorilor satisfacţia lucrului bine făcut. Când păpuşile „spuneau” ultimele replici, „mămicuţe” nerăbdătoare să-şi pozeze copiii cu actorii au năvălit pur şi simplu pe scenă, fără ca toţi cei implicaţi să se bucure de aplauzele binemeritate şi florile care se oferă la premieră. Mai mult chiar, actriţa Anamaria Chelaru, care a revenit şi ea într-o piesă după o lungă pauză, timp în care a devenit mamă, a fost nevoită să facă eforturi supraomeneşti să-l aducă pe scenă şi pe regizorul Valentin Dobrescu pentru o poză de final îngrămădită într-un colţ.

Revenind la spectacol, se poate afirma că este cel mai bun pus în scenă în ultimii ani şi că dă garanţia Teatrului „Vasilache” că va face săli pline şi va fi din nou în prim-planul festivalurilor de profil.

Din distribuţia piesei „Frumoasa şi Bestia” au făcut parte: Oana Sîrcu, Andrei Iurescu, Marius Rusu, Geanina Alecsoaie, Anamaria Chelaru, Alin Gheorghiu şi Andreea-Elena Popovici. Scenografia a fost semnată de Mihai Pastramagiu, iar muzica Alin Macovei-Moraru.

Deja ai votat!