Simulare Bacalaureat – Elevii susţin astăzi proba la limba şi literatura română

0

Astăzi, mii de elevi botoşăneni susţin proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul simulării Bacalaureatului.

Potrivit celor precizate de Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, la probă sunt aşteptaţi 3200 de elevi din clasa a XI-a şi 3086 de elevi din clasa a XII-a.

Elevii au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele de simulare. Subiectele de la simularea bacalaureatului sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), instituția din subordinea Ministerului Educației care creează subiectele pentru toate examenele naționale. Potrivit reprezentanţilor CNEE, subiectele sunt asemănătoare modelelor publicate pe subiecte.edu.ro, “și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată”.

Mâine este programată proba la limba maternă, iar pe 20 martie, proba obligatorie a profilului (matematică, istorie). Pe 21 martie, elevii din clasa a XII-a vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării, respectiv la una dintre următoarele materii: fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie și, sociologie.

Rezultatele vor fi anunţate pe 29 martie.

+0 -0
se încarcă...