vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTCătălin Flutur - Asociaţia "Moldova se Dezvoltă", blocată de cei 12 consilieri...

Cătălin Flutur – Asociaţia „Moldova se Dezvoltă”, blocată de cei 12 consilieri municipali PSD

Primarul Cătălin Flutur nu renunţă la iniţiativa asocierii municipiului Botoşani cu alte şase  municipii din zona Moldovei în Asociaţia „Moldova se Dezvoltă”. Edilul va readuce în atenţia consilierilor municipali, în şedinţa din 27 martie, proiectul vizând intrarea municipiului în Asociaţia „Modova se Dezvoltă”. Asta după ce în şedinţa din 28 februarie  consilierii social democraţi nu au votat acest proiect motivând că este un demers politic.

Primarul susţine că municipiile Botoșani, Iași, Suceava, Piatra Neamț, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Roman, fondatoarele Asociației ”Moldova se dezvoltă”, sunt blocate de cei 12 consilieri municipali ai PSD Botoșani.

Iniţiativa primarilor din Moldova a venit după ce edilii orașelor Cluj Napoca, Timișoara, Oradea și Arad au înfiinţat Alianța Vestului, un instrument de dezvoltare prin atragerea de fonduri pentru proiectele comune.

Potrivit primarului, pentru a-și putea începe efectiv activitatea, asociația trebuie validată prin votul consiliilor locale şi, indiferent de culoarea lor politică, consilierii din toate celelalte șase municipii au votat pentru fondarea asociației. Edilul a arătat că unica excepție, absolut nefericită, este cea a Consiliului Municipal Botoșani, unde majoritatea PSD s-a opus acestui proiect.

„Singura explicație rezonabilă pentru votul negativ al consilierilor PSD este insuficienta documentare asupra beneficiilor potențiale pentru dezvoltarea orașului. Îmi este greu să cred că niște aleși ai tuturor botoșănenilor pot întoarce spatele unei oportunități de dezvoltare doar pentru a sabota primarul de altă culoare politică.

De altfel, deși sunt majoritari și în alte consilii, aleșii PSD nu s-au mai opus nicăieri în altă parte înființării Asociației <Moldova se dezvoltă>. Paradoxal, decizia social-democraților din celelalte municipii este blocată momentan de obtuzitatea demonstrată în ședința de consiliu din 28 februarie de colegii lor de partid de la Botoșani.

Practic, <Moldova se dezvoltă> nu își poate începe activitatea la această dată din cauza votului celor 12 consilieri PSD de la Botoșani. Aceștia au <reușit> așadar contraperformanța de a bloca un instrument de dezvoltare pe care l-au considerat util nu doar consilierii liberali de la Botoșani, ci și toți consilierii locali din Iași, Suceava, Piatra Neamț, Câmpulung Moldovenesc, Roman și Vatra Dornei, indiferent de culoarea politică.

Refuz să cred că cei 12 consilieri PSD vor continua să joace rolul absurd al croitorașului cel viteaz din basmele copilăriei, repetând isprava din 28 februarie de a bloca șapte municipii ale Moldovei, cu șapte sute de mii de locuitori, dintr-o lovitură”, a scris Cătălin Flutur pe facebook.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...