Preot acuzat că a bătut un copil la şcoală (video)

Acuze grave la o şcoală din judeţul Botoşani, după ce un copil de 11 ani a ajuns la spital cu traumatisme grave la nivelul capului.

Familia acestuia, precum şi mai multi colegi ai copilului, acuză că micuţul ar fi fost dat cu capul de perete de profesorul de religie, care este preot. Incidentul ar fi avut loc vineri dupa-amiază, în şcoala din localitatea Baranca, unde copilul, care este de religie penticostală, ar fi refuzat să îşi facă cruce în timpul orei de religie. La final, preotul-profesor l-a luat pe acesta de o ureche şi l-a tras cu putere, după care l-a lovit cu capul de perete.

Micuţul a fost găsit inconştient într-un şant din sat de catre vecinii care l-au adus la părinţi acasă. Oamenii au apelat serviciul 112, iar la faţa locului a ajuns o ambulanţă, care l-a transportat pe copil la spital.

Medicii spun că în urma investigaţiilor au constatat ca acesta a suferit un traumatism cranian acut, comotie cerebrală, fractură de perete anterior mastoidă stângă şi temporară stângă, fiind internat în Secţia de Pediatrie.

întreaga comunitate din localitatea Baranca, comuna Cristineţti este revoltată de acest incident şi pun totul pe seama faptului că multi dintre copiii şcolari sunt de altă religie, iar preotul i-a forţat să facă cruce. “A venit copilul meu plângând: Hai mami că s-a întamplat un caz grav! Am întrebat ce oră era şi mi-a spus că erau la ora de religie. Cineva din capătul celălalt al satului l-a adus cu maşina până acasă pentru că era leşinat în şanţ. A spus că l-a batut Profesorul de religie. I-a pus forţat să facă cruce, să scrie una-alta şi ei nu au vrut”, a spus mama unui coleg de-al victimei.

Oamenii spun ca imediat dupa incident, preotul a plecat de la şcoală, dar nu fără a-i ameninţa şi pe ceilalţi elevi din clasă. “După ce l-a urechit pe baiatul ăla, a oprit maşina în capătul satului pe unde erau copiii şi le-a spus: să fiţi cuminti că o să păţiţi toţi la fel. Copiilor le-a spus. A auzit şi copilul meu”, a povestit tatăl unui coleg de-al victimei.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Botoşani a anunţat că au fost sesizaţi încă de ieri după amiază de conducerea şcolii despre acest incident dar cercetarea o face comisia de disciplină din cadrul şcolii unde s-a întâmplat totul. În acelaşi timp, poliţistii au deschis şi ei o anchetă, iar până acum au reuşit să o audieze doar pe mama. Ei urmează să ia legatura şi cu directorul instituţiei, dar şi cu preotul acuzat pentru a afla şi varianta lui. “Poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul ca, un minor de 11 ani, în timp ce se afla la orele de curs, a fost agresat fizic de catre un profesor. În această cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi continuă cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a precizat Nicoleta Federciuc, purtător de cuvant al IPJ Botoşani.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei s-a autosesizat în acest caz şi a început o anchetă. La finalul acesteia, preotul riscă să rămână fără catedra, dacă superiorii săi vor concluziona ca acuzaţiile care i se aduc se probează. “Chiar dacă acel elev, din câte am înteles până acum, l-a provocat pe părintele şi nu l-a lasat să-şi facă ora, totuşi este inadmisibilă folosirea violenţei, indiferent în ce grad, încât cu siguranţa se vor face cercetari serioase şi se vor lua masuri drastice în astfel de situaţie, dacă lucrurile se adeveresc. Fiind preot, se deruleaza şi pe linie bisericească, în plus, ca profesor de religie, nu poate preda fără binecuvantarea bisericii”, a precizat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al MMB.

Până la acest moment, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei nu a fost sesizată de familia elevului aflat în spital.
Reporterii Monitorul au încercat în repetate rânduri să obţină un punct de vedere şi de la preotul acuzat, însă acesta nu a putut fi contactat.

Deja ai votat!