Arsenalul poliţiei expus pe pietonal (VIDEO)

0
0

Ziua Poliţiei Române a fost mascată astăzi inclusiv pe Pietonalul Unirii, unde poliţiştii şi-au expus o parte din tehnica folosită în misiuni. Încercând să demonstreze că instituţia este alături de oameni, poliţiştii au organizat mai multe ateliere în faţa Muzeului Judeţean de Istorie, unde curioşii au avut ocazia să vadă pe viu cum arată un autolaborator criminalistic, dotarea maşinilor celor de la Poliţia Rutieră, ori armele folosite de mascaţii. Pentru ca impactul să fie mai puternic, luptătorii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS) au venit echipaţi ca pentru o intervenţie, cu căşti de protecţie, cagule, arme şi scuturi. Printre cei care au ajuns la întâlnirea cu botoşănenii s-a afat şi câinele poliţist John, care se va pensiona în luna iunie, dar care a devenit un punct de atracţie.

Dacă unii botoşăneni s-au aflat în trecere şi au poposit alături de poliţişti pentru câteva minute, copiii de la o grădiniţă din municipiu au venit încolonaţi pentru a vedea „arsenalul” poliţiei. Scena a fost una incredibilă, zeci de prichindei invadând zona din faţa muzeului. Micuţii au văzut cum se amprentează suspecţii şi au plecat acasă cu o amintire inedită – amprentele lor marcate pe o bandă de hârtie.

Expoziţia în aer liber organizată de poliţişti a prins inclusiv în rândul vârstnicilor, care au venit să vorbească cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Ba mai mult, unii dintre cei aflaţi la pensie au ţinut chiar să se fotografieze alături marcaţii de la SAS, la fel ca tinerii care şi-au postat mai apoi fotografiile pe reţelele de socializare, pentru a-şi impresiona colegii.

Interesant este că în timp ce expoziţia era vizitată de zeci de curioşi, poliţistele din cadrul Compartimentului de prevenire au înmânat pe pietonal zeci de materiale preventive, atât tinerilor, copiilor, dar şi celor de vârsta a treia. Dincolo de toate, cei care s-au încumetat să treacă pe pietonal au avut ocazia să vadă şi cum s-a schimbat la faţă Poliţia Română în ultimii ani, imaginea Inspectoratului de Poliţie Judeţeană fiind reprezentată acum de mai multe poliţiste tinere, care mai de care mai drăguţe, semn că femeile au ajuns să reprezinte un procent însemnat din rândul angajaţilor, deşi cu ani în urmă această profesie era specifică bărbaţilor.

+0 -0

se încarcă...