În condiţiile unui şomaj în creştere, angajatorii botoşăneni caută o mie de salariaţi

0

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) anunţă că are la dispoziţia şomerilor botoşăneni peste o mie de locuri de muncă, 1.056, şi asta în condiţiile în care la sfârşitul lunii ianuarie, în evidenţele sale, erau luate peste 4.400 de persoane care nu aveau slujbe.

Angajatorii caută specialişti cu studii superioare, în special ingineri (specializaţi: în confecţii de piele şi înlocuitori, în construcţii, în industria alimentară, metalurgie, automatişti, energeticieni sau electronişti), economişti, dar şi funcţionari în diferite structuri ale administraţiei publice locale, unde lefurile sunt generoase.
Oferta pentru botoşănenii cu studii medii este destul de diversă, dar, din păcate, în general, salariul oferit este minim pe economie, şi anume 2.080 de lei brut. Cele mai multe posturi sunt în construcţii şi în domeniul industriei uşoare, dar sunt scoase la concurs şi posturi de bucătari, chelneri, barmani, coafeze, frizeri, cosmeticiene, manichiuriste, cameriste, şoferi, dar şi agenți comerciali sau vânzători.

Locuri de muncă disponibile (aici)

De asemenea, în oferta de muncă AJOFM se găsesc şi posturi pentru persoanele necalificate, care nu au studii profesionale sau liceale absolvite, dar şi acestea sunt în construcţii şi confecţii.

+0 -0
se încarcă...