spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMunicipiul Botoşani va deveni membru al OASC

Municipiul Botoşani va deveni membru al OASC

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, va participa, alături de Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi şi Ioan Lungu, primarul Sucevei, la a IV-a ediție a Forumului de Protecție a Infrastructurilor Critice (Critical Infrastructure Protection Forum). Forumul are loc la Palatul Parlamentului, în perioada 25 – 29 martie şi va fi cadrul în care oraşele Botoşani, Iaşi şi Suceava vor primi statutul de membru al  Open and Agile Smart Cities (OASC), o rețea internațională de orașe și comunități.

Misiunea OASC este de a uni orașele pentru a crea o piață deschisă a orașelor inteligente, bazată pe nevoile orașelor și comunităților. Cele trei municipii din zona Moldovei sunt primele din România care aderă la rețeaua OASC.

La eveniment vor participa şi Davor Meeserman, directorul executiv al Open & Agile Smart Cities şi Carmen Elena Cîrnu, vicepreședinte al Consiliului științific al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București.

Potrivit conducerii primăriei, această reuniune la nivel înalt va pune bazele unei cooperări internaționale între orașele din România și cele din străinătate pentru a avansa tranziția digitală a orașelor și comunităților bazate pe ”Mecanisme deschise, minime și interoperabile”, așa-numitele mecanisme minime de interoperabilitate MIM OASC.

”OASC este o asociație independentă care funcționează pe lângă Comisia Europeană și care are drept țintă să dezvolte din punct de vedere inteligent orașele pe bază de digitalizare și progres tehnic. Sunt onorat că alături de Suceava și Iași, suntem primii din România care vom intra în această rețea digitală de orașe și comunități. Acest lucru ne va oferi prilejul să progresăm și în această direcție, scopul nostru fiind acela de a oferi cât mai multe facilități cetățenilor municipiului”, a declarat Cătălin Flutur.

Edilul a adăugat că implementarea MIM-urilor OASC va permite orașelor și comunităților să folosească platforme interoperabile pentru a schimba și structura date, servicii și soluții între orașele din România, dar și cu rețeaua internațională de peste 100 de orașe membre OASC.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...