Ziua Poliţiei Române sărbătorită în centrul oraşului (VIDEO)

0

Inspectoratul de Poliţie Judeţean a marcat astăzi Ziua Poliţiei Române, ceremoniile organizate cu acest prilej fiind găzduite de Casa de Cultură a Sindicatelor din centrul municipiului Botoşani. La manifestări au participat oficialităţile locale, dar şi şefii tuturor structurilor judeţene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În cadrul şedinţei festive au fost avansaţi în grad pentru merite deosebite, înaintea expirării stagiului minim, inspectorulprincipalde poliţie Ştefan Ionescu, care a devenit subcomisar, şi agentul şef adjunct de poliţie Bogdan Todirel Zaboloteanu, care a devenit agent agent şef de poliţie. Totodată, 13 ofiţeri şi 117 agenţi de poliţie au fost avansaţi şi ei în grad cu această.

Nu au fost uitaţi nici poliţiştii care s-au remarcat în îndeplinirea misiunilor, aceştia fiind recompensaţi de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean cu diplome de merit. În plus, colaboratorii IPJ au fost răsplătiţi cu diplome de onoare, iar la final cei care s-au remarcat în competiţiile sportive au fost premiaţi cu diplome şi cupe, la Cupa presei la tir locul I fiind ocupat de reprezentantul „Monitorului de Botoşani”, Tudor Chiriac, care a obţinut cel mai bun punctaj.

Decizia de a sărbători pe 25 martie Ziua Poliţiei Române a fost luată în aprilie 2002. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

+0 -0
se încarcă...