Botoşănean trimis la puşcărie pentru orori comise în Italia

0

Un botoşănean în vârstă de 32 de ani, condamnat la patru ani şi patru luni închisoare în regim de detenţie şi plata unei amenzi penale de 3.000 de euro pentru trafic de persoane, fapte comise pe teritoriul Italiei, va executa pedeapsa într-un penitenciar din România. Aşa a stabilit Curtea de Apel Suceava, după ce autorităţile judiciare italiene au emis pe numele botoşăneanului un mandat european de arestare.

Potrivit anchetatorilor italieni, în urmă cu circa şase ani, A.S.,împreună cu alți doi complici, au exploatat și au îndemnat la prostituție trei femei de origine română, reținându-le acestora profiturile ilicite și supraveghindu-le acestora toate activitățile subordonând victimele prin intermediul amenințărilor și bătăilor continue (provocându-le, de asemenea, acestora vătămări corporale). În plus, susţin anchetatorii, indivizii nu au ezitat să bată și copilul minor al uneia dintre femeile menționate mai sus, „pentru a se asigura de supunerea totală a victimelor ”.

Trimis în judecată pentru aceste fapte, botoşăneanul A.S. a fost condamnat de Curtea de Apel din Brescia la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare şi plata amenzii, sentinţă rămasă definitivă la 16 iulie 2018. Cum bărbatul părăsise între timp Italia, Procuratura din Brescia a emis pe numele acestuia, la sfârşitul lui august 2018, o ordonanţă de încarcerare, care ulterior a fost transformată în mandat european de arestare.

Capturat la mijlocul lunii trecute de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Botoşani, A.S. a fost arestat provizoriu pentru 15 zile, însă, în urma analizării situaţiei sale, Curtea de Apel Suceava a dispus recunoaşterea sentinţei din Italia şi a decis ca bărbatul să execute pedeapsa într-un penitenciar din România. Decizia a rămas definitivă săptămâna aceasta, iar pe numele botoşăneanului a fost emis un nou mandat de executare a pedepsei, din condamnare urmând să i se scadă perioada petrecută în spatele gratiilor în timpul arestării provizorii.

+0 -0
se încarcă...