214 pensii mărite cu 40%

0
0

Primele 214 decizii de recalculare a pensiilor pentru care au muncit în grupele I şi a II-a au fost emise la începutul săptămânii de către Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Botoşani. Creşterea medie a punctajului mediu anual şi implicit a cuantumului pensiei la recalcularea acestor decizii este de circa 40%.

În judeţul Botoşani au fost selectate până acum 232 de dosare de pensii eligibile în baza acestei legi, urmând ca celelalte 18 dosare să fie recalculate, dacă este posibil, în această lună. „În sfârşit putem aduce vestea mult aşteptată pentru pensionarii ale căror drepturi de pensie trebuie să fie recalculate… Este vorba de persoanele care au lucrat în condiţii speciale de muncă şi care nu au beneficiat până acum de majorarea punctajului acordat pentru perioadele lucrate în grupe superioare de muncă… Vreau să îi asigur pe toţi pensionarii botoşăneni beneficiari ai acestor recalculări că în cel mai scurt timp vor primi acasă noile decizii de pensii urmând ca drepturile băneşti aferente, recalculate începând cu data de 1 octombrie 2018, să fie plătite cât mai curând posibil”, declară Cristina Anton, directorul executiv al CJP Botoşani.

Angajaţii Casei Naţionale de Pensii vor continua procesul de identificare a celor care au avut perioade active în cele două grupe de muncă şi le vor trimite la CJP Botoşani în vederea recalculării lor până la 30 septembrie.

+0 -0

se încarcă...