Director nou la Urban Serv

0
Director nou la Urban Serv

Întrunit astăzi în şedinţă ordinară, Consiliul de Administraţie al Urban Serv a stabilit ca director general interimar al societăţii să fie Bogdan Buhăianu. Cel mai probabil, Bogdan Buhăianu, şef de compartiment tehnic la Eltrans, îşi va începe noua activitate lunea viitoare, deoarece mai sunt de parcurs câţiva paşi procedurali în aceste zile. Lunea viitoare expiră şi preavizul acordat directorului general Simion Drelciuc, oficial care şi-a depus demisia în urmă cu două săptămâni.

Florin Egner, membru în CA-ul de la Urban Serv, a explicat că decizia a fost transmisă comisiei de nominalizare şi remunerare din cadrul CA-ului. Această comisie va întocmi un raport pe care îl va transmite CA-ului, urmând ca hotărârea de numire a directorului general să fie adoptată  în cadrul unei şedinţe extraordinare.

Bogdan Buhăianu va fi director interimar timp de patru luni.  Tot astăzi, structura de conducere a Urban Serv a decis ca Simion Drelciuc să preia funcţia de director de producţie, tot pentru patru luni. În această perioadă, CA-ul Urban Serv va derula procedura de organizare a unui concurs pentru ocuparea celor două funcţii, desemnarea viitorilor directori urmând a fi făcută de către o firmă specializată în recrutare de personal.

„S-a vorbit despre două propuneri, respectiv despre Bogdan Buhăianu şi Liviu Toma, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Liviu Toma nu renunţă însă la funcţia de la CJ, astfel că a rămas o singură propunere”, a explicat Florin Egner.

Cel care va prelua funcţia de director general al Urban Serv se bucură de o puternică susţinere în cadrul organizaţiei PSD Botoşani.

Bogdan Buhăianu a absolvit Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, iar ulterior a făcut şi un master în Siguranţa şi Dezvoltarea Transporturilor Rutiere la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Bogdan Buhăianu a lucrat în mediul privat, iar din iulie 2018 este şeful compartimentului tehnic din cadrul Eltrans.

Consiliul de Administraţie al Urban Serv a mai luat astăzi hotărârea de a încheia raporturile de muncă cu Cezar Nicuţă, fost director adjunct al societăţii. Acesta a ocupat funcţia de director adjunct începând cu octombrie 2017, însă anul trecut a avut peste o sută de zile de concediu medical. Cezar Nicuţă a fost în concediu medical şi în luna ianuarie a acestui an.

Societatea de salubrizare din subordinea Consiliului Municipal a fost în ultimul an scena războiului dintre Simion Drelciuc şi Cezar Nicuţă.

+0 -0

se încarcă...