Lecţie deschisă despre formarea României Mari

0

Filiala 2 Grivița a Bibliotecii Judeţene  „Mihai Eminescu”, a găzduit astăzi manifestarea „Formarea României Mari”, prilejuită de împlinirea a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Cu această ocazie elevii clasei a VIII-a A, de la Școala Gimnazială 2 Botoșani, coordonaţi de profesorul Dan Prodan, au asistat la o lecție deschisă având ca temă momentele și pașii care au dus la înfăptuirea actului istoric de la 1918. Copiii au intrat într-un dialog tematic despre  evenimentele premergătoare Unirii, evidențiind evenimente și personalități care au contribuit la formarea României Mari.
Marcând momentul, filiala bibliotecii a pregătit și o expoziție de carte privind istoria Basarabiei. Sunt expuse lucrări precum ”Basarabia, pământ românesc”, autor Nicolae Titulescu, ”Basarabia sub steaua exilului”, autor Mihai Cimpoi, ”Înapoi în Basarabia”, de Anca Florea, sau ”O istorie a Basarabiei – în date și documente, 1812 – 1940”, autor Dinu Postarencu. Aceste lucrări despre istoria Basarabiei, dar şi multe altele, pot fi consultate oricând la Filiala 2 Grivița a Bibliotecii Județene.

 

+0 -0
se încarcă...