Crimă ascunsă în apele Siretului. Suspectul arestat

0
1

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reuşit să elucideze dispariţia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna Tudora. După mai bine de trei luni şi jumătate, anchetatorii au reuşit să refacă întregul fir al evenimentelor, investigaţiile soldându-se cu arestarea preventivă a unui consătean bănuit că l-ar fi ucis pe bătrân. Acuzat de omor, Gheorghe Brumă a ajuns după gratii, măsura fiind dispusă de Tribunalul Botoşani, în cursul zilei de astăzi.

Anul trecut, pe 10 decembrie 2018, Dumitru Străchinariu plecase cu caprele la păscut, însă nu s-a mai întors. Familia a anunţat chiar a doua zi dispariţia lui, iar de la bun început suspiciunile s-au îndreptat spre Gheorghe Brumă, cu care bătrânul era în conflict de la o bucată de pământ. Atunci, poliţiştii au dispus o serie de investigaţii, însă septuagenarul a fost de negăsit. În schimb, Gheorghe Brumă a fost pus sub control judiciar.

Bănuiala tuturor a fost că bătrânul a fost ucis şi aruncat în apele Siretului, iar din acest motiv s-a solicitat şi sprijinul pompierilor, cu care s-a verificat toată albia râului de pe teritoriul comunei Tudora. La mai bine de trei luni şi jumătate de la dispariţie, trupul neînsufleţit al bărbatului a fost scos la suprafaţă de ape, cadavrul fiind descoperit pe teritoriul judeţului Suceava, la circa 7 kilometri de zona în care au avut loc căutările.

În baza probelor administrate şi a expertizei medico-legale care a fofirmat varianta crimei, procurorii au solicitat au solicitat astăzi înlocuirea măsurii preventive, bărbatul bănuit că l-a ucis pe Dumitru Străchinariu fiind arestat pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

+0 -0

se încarcă...