Nova Apaserv a scăpat de procesul vizând insolvenţa

0
0

Tribunalul Botoşani s-a pronunţat în dosarul deschis de firma de pază CosminGuard Security prin care a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii Nova Apaserv. Firma de pază a renunţat la judecata cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva debitoarei Nova Apaserv. În dosarul depus pe 22 februarie, instanţa s-a pronunţat pe 28 martie.

Referindu-se la această acţiune în instanţă, Albert Tanasă directorul general al societăţii, a declarat că a fost un exces de zel, în condiţiile în care era puţin probabil ca o unitate cu o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei lunar, cu un capital social de zece milioane de lei, să fie declarată în insolvenţă din cauza unei restanţe de câteva sute de mii de lei. Potrivit oficialului, la data introducerii cererii de insolvenţă, unitatea avea o datorie de 560.000 de lei, însemnând patru facturi.

Conducerea Nova Apaserv a încheiat o convenţie de eşalonare a datoriilor cu directorul firmei de pază. Astfel, a fost făcută o primă  plată de 100.000 de lei, iar diferenţa a fost eşalonată până la sfârşitul lunii mai. Conform graficului, Nova Apaserv trebuie să facă plăţi zilnic de 7.000 – 8.000 de lei, ceea ce înseamnă 35.000 de lei lunar.

Închiderea acestui dosar nu reprezintă pentru Nova Apaserv rezolvarea problemelor financiare. Potrivit celor precizate de Albert Tanasă, obligaţiile financiare ale societăţii nu ar putea fi rezolvate în totalitate, chiar dacă nivelul încasărilor, raportat la valoarea facturilor, ar fi de 150%. Unitatea a plătit rata la Samtid, care e de 400.000 de lei, având de plătit lunar aceeaşi sumă în contul hotărârilor judecătoreşti.

Obligaţia financiară care le creează emoţii şefilor din Nova Apaserv este rata la BERD, de 450.000 de euro, care trebuie achitată până la jumătatea lunii aprilie.

+0 -0

se încarcă...