joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTPachete guvernamentale pentru elevi botoşăneni

Pachete guvernamentale pentru elevi botoşăneni

Programul pilot de acordare a unui supliment alimentar pentru elevi se derulează cu foarte mare greutate. După doi ani de la demararea acestuia, guvernanţii au stabilit ca programul să se deruleze pe an calendaristic, nu pe an şcolar. Deşi au trecut trei luni din acest an, elevii de la Liceul cu Program Sportiv şi Liceul Plopenii Mari – Ungureni (licee beneficiare, alături de alte 48 de şcoli din ţară – n.r.) încă aşteaptă suplimentul promis de stat.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Botoşani, cei 875 de elevi ai Liceului cu Program Sportiv vor primi din această săptămână pachetul alimentar. La licitaţia organizată de municipalitate s-au înscris două firme, procedura de evaluare a ofertelor depuse fiind pe final.

Municipalitatea a primit 1,437 milioane de lei pentru întreg anul 2019, însă licitaţia vizează doar anul şcolar 2018 – 2019, dat fiind faptul că numărul elevilor de la LPS din anul şcolar 2019 – 2020 va fi diferit de cel din acest an şcolar. În aceste condiţii, primăria va organiza o nouă licitaţie în vară, pentru desemnarea firmei care să asigure suplimentul alimentar pentru elevii de la LPS, până la finele anului 2019.

Şi la Ungureni procedura de stabilire a firmei care va asigura pachetele pentru elevi se apropie de final. Aici, potrivit celor precizate de Ilie Ivanache, primarul comunei, licitaţia a fost organizată pentru tot anul 2019, respectiv aprilie – iunie, septembrie – decembrie 2019. Suma alocată Primăriei Ungureni în cadrul acestui program naţional este de aproximativ 800.000 de lei.

Ordonanţa de urgență privind continuarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ a fost aprobată în noiembrie 2018. Bugetul alocat acestui program naţional a fost suplimentat, ceea ce a permis majorarea valorii pachetului alimentar de la şapte lei, la zece lei pe zi de beneficiar. Normele metodologice de aplicare a acestei ordonanţe au fost aprobate pe 30 ianuarie 2019 şi au fost publicate în Monitorul Oficial pe 11 februarie.

Liceul din Ungureni este la al treilea an şcolar de includere în program. În primul an şcolar, pachetele alimentare nu au mai ajuns la elevi pentru că au existat contestaţii din partea firmelor participante la licitaţie, iar în anul şcolar trecut elevii au primit pachete doar perioada mai – iunie. Liceul cu Program Sportiv este la al doilea an şcolar în program, însă elevii au primit pachetul alimentar doar în perioada mai – iunie 2018.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...