Medicină făcută în familie (video)

0

Doi medici tineri, unul din Republica Moldova iar celălalt din județul Neamț, au ales să profeseze la Spitalul Județean după terminarea rezidențiatului. Sunt soț și soție și s-au angajat la cea mai mare unitate spitalicească pe diferite secții.

Nicoleta Martea are 31 de ani și profesează, din martie, ca medic pe Secția Medicină Internă II. Este încântată de ce a găsit la Spitalul Județean și a decis să vină la Botoșani dintr-o conjunctură. “Am terminat rezidențiatul în 2017, am avut o pauză de un an pentru că am fost în concediu de creștere a copilului și anul acesta am început practic să lucrez ca medic specialist. Sunt de lângă Tg. Neamț și nu am nicio legătură cu Botoșaniul. A fost plus și simplu o conjunctură familială. S-a nimerit ca și soțul să aibă post aici. Ne-am hotărât să venim aici. Față de alte secții mari cu saloane de zece pacienți, cele de la spitalul de aici sunt aerisite și e bine”, a declarat medicul internist Nicoleta Martea.

La rândul său, Sergiu Martea este medic specialist pe Secția Urologie. Vine din localitatea Ungheni, Republica Molodova, a terminat Facultatea de Medicină la Chișinău, iar rezidențiatul la Iași. “Am terminat rezidențiatul la Iași în 2018, și am început activitatea la Botoșani de la 1 martie. Este foarte bine. Peste tot în România sunt și plusuri și minusuri. Nu cred că este vreo instituție cu dotări 100%”, spune medicul urolog.

În ultimii ani, colectivul Spitalului Județean s-a mărit cu mai mulți medici, majoritatea tineri.

+0 -0
se încarcă...