Trafic dirijat astăzi din cauza manifestărilor dedicate împlinirii a 15 ani de la intrarea în NATO

0

România sărbătoreşte în aceste zile 15 ani de la aderarea la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Cu această ocazie, Instituţia Prefectului Botoşani şi Garnizoana Botoşani organizează duminică, 7 aprilie, un ceremonial militar în faţa Cercului Militar Botoşani, în parcarea de la ANAF. În aceste condiţii, în intervalul 12:30 – 14:00, pentru ca ceremonialul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, traficul va fi dirijat între orele 12:30 – 14:00 la intersecţia străzilor Ştefan Luchian – Cuza Vodă.

În cadrul acţiunii vor fi prezentate drapelele tuturor statelor membre NATO. Manifestarea va începe la ora 13:00, odată cu primirea onorului de către prefectul Dan Şlincu, intonarea Imnului de Stat al României şi Imnului NATO şi un ceremonial religios. Ulterior, comandantul Garnizoanei Botoşani şi locţiitorul său vor susţine alocuţiuni referitoare la semnificaţia Zilei NATO şi un istoric al Organizaţiei, în acest timp militarii prezentând drapelele de stat. Activitatea se va încheia cu defilarea detaşamentului de onoare.

Pe 29 martie 2004, România adera la NATO, iar câteva zile mai târziu, tricolorul era arborat în Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles.

+0 -0
se încarcă...