Elevi de la Colegiul Eminescu, participanţi la Festivalul Internaţional de Teatru Francofon

0

În perioada  1 – 6 aprilie, trupa de teatru francofon a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a participat la Festivalul Internaţional de Teatru Francofon „Théâtralisons ensemble”. Festivalul, aflat la cea de-a XVIII-a ediţie, a reunit trupe de teatru din mai multe ţări Franţa (Paris, Bordeaux, Clermont-Ferrand), Italia (Sesto Fiorentino, Scandicci, Reggio Emilia, Roma, Florenţa), Muntenegru (Bar), Egipt (două trupe din Cairo), Rusia şi România.

Potrivit conducerii Colegiului Eminescu, festivalul nu a fost sub formă de concurs, dar recompensa s-a măsurat în impactul pe care l-au produs participanţii asupra publicului şi în prestaţia elevilor în timpul atelierelor. Toţi elevii au primit diplome de participare.

Singurii participanţi din România, elevii botoşăneni, au fost aplaudaţi de mai multe ori în timpul spectacolului şi s-au remarcat printr-o participare activă în cadrul atelierelor de lucru. La sfârşitul festivalului, elevii au prezentat o lucrare de grup reprezentativă atelierului din care au făcut parte.

Elevii care fac parte din trupa de teatru francofon sunt elevi din clasele a IX-a, a XI şi a XII-a: Cosmina Gabriela Abalaşei, Vlad Sebastian Alexoae, Tudor Andriesei, Matei Sebastian Avram, Alexandru Andrei Breşug, Raluca Ştefania Chiriac, Ioana Raluca Colipcă, Alexandra Lorena Lupaşcu, Maria Teodora Pitrop, Cosmin Sandu.

Spectacolul a fost pregătit de profesorul Daniela Pintilei. Punerea în scenă a fost realizată cu ajutorul coregrafei Victoria Bucun şi a actorului Sorin Ciofu, iar partea muzicală a fost realizată de profesorul Andreea Suceveanu.

„Suntem mândri că elevii noştri au evoluat la un asemenea festival. Am dovedit şi la nivel internaţional că avem elevi talentaţi, capabili şi competenţi la cele mai înalte standarde”, a declarat profesorul Cristina Chiriac, directorul Colegiului Eminescu.

+0 -0
se încarcă...