Radarele tip pistol fac ravagii între şoferi. Poliţiştii au o nouă „strategie”

0

Peste 500 de şoferi au fost sancţionaţi săptămâna trecută de poliţiştii rutieri botoşăneni, în cadrul acţiunii TISPOL – SPEED. Acţiunea, care a fost organizată simultan în toate statele Uniunii Europene, s-a desfăşurat în perioada 1-7 aprilie şi a urmărit conştientizarea şoferilor asupra pericolelor la care se expun atunci când circulă cu viteză excesivă, dar şi aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislaţiei în domeniu, ţinta finală fiind reducerea numărului accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate şi a celei excesive. Astfel, pe parcursul întregii săptămâni au fost controlate peste 1.200 de autovehicule, iar 526 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule.

Amenzi cu duiumul şi a nivel naţional

Acţiunea a fost coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a făcut zeci de „victime” în rândul şoferilor la nivelul întregii ţări. Potrivit informaţiilor oficiale, în cele şapte zile de controale, poliţiştii rutieri au verificat în total peste 53.000 de conducători auto şi au aplicat 37.710 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea vitezei legale. La nivel naţional, peste 2.240 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistaţi circulând cu viteză excesivă. De asemenea, poliţiştii angrenaţi în activităţi au constatat, tot la nivel naţional, 22 de infracţiuni la regimul rutier.

„Strategie” nouă a poliţiştilor

Realizând că unii şoferi nu respectă regimul de viteză decât în prezenţa echipajelor de poliţie, agenţii rutieri au pus la punct o nouă „strategie”. Accentul a căzut pe radarele tip pistol, care sunt mobile. Astfel, poliţiştii au lăsat maşinile cu care patrulează, inclusiv cele neinscripţionate, în locuri vizibile, în timp ce agenţii rutieri au mers la distanţă cu radarele, în zone mai puţini vizibile. Astfel, şoferii care au crezut că au trecut de „pericol” şi au apăsat din nou pedala de acceleraţie după ce au trecut de maşinile de poliţie au fost surprinşi cu radarul tip pistol şi opriţi de echipajele de Poliţie Rutieră care îi aşteptau la câţiva kilometri distanţă. Strategia a fost aplicată în weekend pe drumul european E 58, atât de poliţiştii botoşăneni, cât şi de cei suceveni. Din acest motiv, au existat momente din zi în care şoferii au stat la rând pentru a-şi primi sancţiunile.

+0 -0
se încarcă...