Costică Macaleţi vrea să muncească în Spania (video)

0

În cadrul Bursei Locurilor de Muncă de la sfârşitul săptămânii trecute a fost organizat şi un stand mai aparte. Este vorba de cel al Centrului Europe Direct Botoşani. Reprezentanţii acestuia i-au solicitat pe participanţi să răspundă la un test fulger cu „Unde aţi vrea să aveţi un loc de muncă?” şi să precizeze dacă vor merge sau nu la vot pe 26 mai.

Printre cei chestionaţi au fost şi oficialii prezenţi. Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi prefectul Dan Şlincu au spus că îşi doresc să muncească în Botoşani, în timp ce preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Costică Macaleţi a ales două locuri: Botoşani şi Spania.Prima dată am spus Botoşani şi după aceea Spania. Am lucrat două luni în Spania pe vremuri, când am fost detaşat, şi mi-a plăcut foarte mult această ţară”, a declarat Macaleţi.

Din cei aproape 100 de botoşăneni care au răspuns, mai bine de jumătate, 53%, au ales oraşul natal, 19% în alt oraş din România, iar restul în alte ţări ale Europei. Ţara UE cu cele mai multe preferinţe a fost Germania (8%), în timp ce Spania a fost indicată de 5%, iar Franţa de 4%.

Referitor la prezenţa la vot, 55,6% dintre cei care au vrut să răspundă au afirmat că vor merge să-şi exprime opţiunile electorale, 24,6% nu vor merge la vot, în timp ce 19,8% sunt indecişi dacă să voteze sau nu.

Rezultatele sondajelor nu pot fi extrapolate pe întreaga populaţie a Botoşaniului, ele fiind cel mult reprezentative pentru cei prezenţi la Bursa Locurilor de Muncă.

+0 -0
se încarcă...