Edilii botoşăneni caută constructor pentru locuinţele sociale din ANL Cişmea

0
dav

Municipalitatea caută constructor pentru finalizarea locuinţelor sociale din cartierul ANL Cişmea. În luna decembrie a anului trecut, constructorul care a câştigat contractul a renunţat la lucrări invocând creşterea preţurilor la materiale şi în special la manoperă, dar şi acordarea eşalonată a sumelor aferente lucrărilor de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Aşa se face că la această dată stadiul lucrărilor este de 52,99%. „Având în vedere prevederile legale, UAT Municipiul Botoşani a procedat la actualizarea restului de executat al lucrărilor, a aprobat prin hotărâre de consiliu Local noii indicatori tehnico-economici ai obiectivului. Edilii botoşăneni au comunicat către MDRAP noile valori, cu solicitarea de a include obiectivul în programul investiţional al MDRAP. Concomitent. se lucrează la elaborarea documentaţiei de achiziţie pentru lucrările rămase de executat, în vederea încheierii unui noi contract de lucrări pentru finalizarea blocurilor.

Contractul pentru realizarea a şase blocuri incluzând 72 de locuinţe sociale (50 de apartamente cu două camere şi 22 de garsoniere) a fost  semnat în martie 2016, valoarea investiţiei fiind de 5,897 milioane lei, plus TVA. Obligaţia municipalităţii este aceea de a finanţa racordarea blocurilor la reţelele de utilităţi, reţele existente în acea zonă.

dav
dav
dav
dav
dav
dav
+0 -0
se încarcă...