spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMamă cercetată după ce a dat foc bebeluşului (video)

Mamă cercetată după ce a dat foc bebeluşului (video)

Caz cumplit la Hudeşti, unde o femeie de 36 de ani este anchetată dupa ce şi-ar fi ucis, ars şi îngropat bebeluşul născut în urmă cu o săptămână. Cazul a ajuns în atenţia anchetatorilor datorită flerului medicului de familie, care a raportat poliţiştilor că ceva nu era în regulă în cazul femeii care ar fi trebuit să nască, iar acum anchetatorii sunt în faţa unuia din cele mai dificile cazuri, trebuind să lămurească dacă bebeluşul s-a născut viu sau nu.

Cazul a pornit de la medicul de familie al femeii. Acesta știa că femeia de 36 de ani este însărcinată și că ar fi trebuit să nască la începutul lunii aprilie. Bărbatul a fost înştiinţat de femeie, la începutul lunii, printr-un mesaj, că aceasta a căzut de pe o scară şi a pierdut sarcina. Chiar şi aşa, femeia ar fi trebuit, în accepţiunea medicului, să ajungă a spital, fiind vorba de o sarcină la termen, unde să i se facă analizele corespunzătoare şi tratamente de specialitate, iar la externare, aceasta ar fi trebuit să primească un bilet de trimitere către medicul de familie, pentru ca acesta să o scoată din evidenţele cabinetului cu sarcina pe care o avea. Cum acest lucru nu se întâmpla, medicul i-a solicitat femeii să îi aducă biletul de externare, moment în care aceasta i-a replicat că a fost la spital, da ar fi pierdut hârtia respectivă. Acest lucru i-a ridicat mai multe semne de întrebare medicului, moment în care s-a decis să ia legătura cu Poliţia, spunându-le că are suspiciuni cu privire la respectivul caz, iar aceştia să investigheze, dacă consideră acest lucru necesar.

Anchetatorii au mers vineri seara la locuința femeii, din comuna Hudeşti, iar după o prima discuție cu ea şi mama ei, aceştia au stabilit că bebeluşul a fost ars, iar rămăşiţele îngropate. „Se vorbea prin sat și o întrebau multe prietene de-ale ei dacă este însărcinată. Ea tot nega. În urmă cu patru zile ar fi născut sau ar fi făcut un avort spontan. Ar fi născut și ar fi îngropat copilul în grădina. Ea locuia cu mama, tatăl ei și fetița ei de şase ani”, a spus unul din vecinii femeii.

Vecinii susțin că nu știau absolut nimic despre acest incident și nici chiar după ce au ajuns procurorii și criminaliştii nu au reușit să afle mai multe. În mod surprinzător, același lucru îl susține și tatăl femeii de 36 de ani, care are un deficit de vedere. „Au luat-o cei de la poliţie, eu nu ştiu mai multe. Nu știu dacă era însărcinată, eu sunt orb. De unde să ştiu ce au făcut ele?”, a spus tatăl femeii.

Cele două femei, mamă şi fiică, au avut variante diferite în faţa anchetatorilor la început. Tânăra le-a spus acestora că bebeluşul s-a născut mort şi din acest motiv a recus la acel gest cumplit. Femeile au dat foc cadavrului, după care rămăşiţele au fost îngropate în curtea casei. „Având în vedere că ele locuiau împreună, ea locuia cu părinţii, suspicionăm că ar fi ştiut şi mama dânsei. S-a dispus expertizarea atât psihiatrică, o expertiză medico-legală, o expertiză ADN a urmelor şi a fragmentelor care au putut fi ridicate de la faţa locului, unde ne-a indicat persoana în cauză”, a precizat Valeriu Chihaia, Prim Procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Un procuror și o echipa de criminaliști au răscolit sâmbătă locuința femeii, de unde au cules mai multe probe dintr-o anexă, dar și resturi de oase și cenușă din grădina casei, unde tânăra ar fi îngropat rămăşiţele. Deocamdată anchetatorii nu știu dacă este vorba de o pruncucidere sau profanare de cadavre. Probele culese vor fi duse la analize și prelevare de probe histopatologice. Ancheta va fi extrem de dificilă, pentru că probele care vor putea fi examinate sunt foarte puţine, astfel că va fi greu de stabilit cu exactitate dacă bebeluşul s-a născut viu sau mort, acest fapt făcând şi diferenţa la încadrarea juridică a faptei, de la omor la profanare de cadavre.

Femeia de 36 de ani a fost dusă la Maternitatea din Botoșani, având nevoie de îngrijiri medicale pentru că a născut singură acasă şi a pierdut şi mult sânge. Potrivit medicilor, aceasta putea să moară în timpul naşterii naturale, asta pentru că prima ei naştere a fost prin cezariană, iar recomandarea în astfel de situaţii este ca a doua naştere să fie tot prin cezariană.

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...