Expoziţie cu jucării de altădată, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Dorohoi

0

Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, în colaborare cu Asociația Muzeul Jucăriilor București, organizează, în perioada 19 aprilie – 28 mai, o expoziţie cu jucării de altădată.

Jucăriile, de toate felurile, aparțin unor colecționari cu inimă de copil, frații Cristian și Mihail Dumitru. Le-au strâns de-a lungul anilor (peste 12.000 de piese) și au pornit prin țară cu expoziția care smulge zâmbete celor ce-și recunosc păpușile, sau mașinuțele primite în dar. O parte din ele au fost fabricate în România între anii 1930 – 1980, altele au fost cumpărate din străinătate sau din târgurile de vechituri.

„Fiecare jucărie, din cele peste 1.000 ce vor fi expuse la Dorohoi, are în spatele ei o poveste sau a fost martora unei emoții, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit. Chiar dacă nu au lumini, nu scot sunete, sau nu sunt controlate de la distanță, jucăriile de altădată îi îndeamnă pe copii să descopere cu ce s-au jucat părinții, sau bunicii lor.

Oare când au apărut jucăriile? Întotdeauna jucăriile au fost la fel? Cu ce s-au jucat părinții și bunicii? Sunt întrebări ale căror răspunsuri vă propunem să le descoperiți prin intermediul expoziției <Jucăriile copilăriei de altădată>, care se va deschide la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, vineri, ora 12.00”, se arată într-un comunicat transmis de conducerea Muzeului de Ştiinţele Naturii Dorohoi.

+0 -0
se încarcă...