Comună rămasă fără medicul de familie

0

Una din cele mai mari comune din judeţ a rămas fără medic de familie. Medicul de la Avrămeni şi-a încetat contractul cu CAS de la 1 aprilie. Gestul vine după ce acesta a fost trimis în judecată după mai multe reclamaţii ale CAS la adresa lui. Președintele CAS Botoșani, Carmen Nicolau, susține că medicul de familie din comuna Avrămeni, Romică Coșovanu, a depus o solicitare la CAS privind încetarea contractului.

La cabinetul din Avrămeni erau înscriși peste 3.500 de pacienți, fiind una dintre comunele județului cu cei mai mulți asigurați. „Contractul a încetat cu data de 1 aprilie. Sunt oameni liberi și fiecare face ce vrea. Nu știu ce vor face asigurații. Așteptăm un nou medic, poate vine cineva”, a declarat Carmen Nicolau, preşedinte director general al CAS Botoşani.

Decizia medicului de familie, care este unul din cei mai cunoscuţi medici din judeţul Botoşani, a venit după ce la finele anului trecut a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani după instrumentarea unui caz în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals intelectual, ambele în formă continuată, iar societatea administrată de acesta, era cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri în formă continuată.

La acea dată, medicul Romică Coşovanu şi-a recunoscut fapta şi a ţinut să precizeze că volumul foarte mare de muncă la nivelul cabinetului din Avrămeni a dus la crearea acestei situaţii. „În felul acesta s-a acordat asistenţă medicală într-o zonă deficitară din punct de vedere al existenţei medicilor de familie. Din decembrie şi până în prezent niciun alt medic de familie nu a mai activat în această comună, iar în prezent cabinetul este desfiinţat. Serviciile au fost acordate direct pacienţilor. Nu au fost solicitate la decontare servicii neefectuate”, a precizat medicul Romică Coşovanu, administratorul Redmedica Santex, care a şi achitat integral prejudiciul calculat, chiar dacă nu s-au încasat nici jumătate din aceste sume.

+0 -0
se încarcă...