Repetiția Filarmonicii devansată de ședința PSD

0

Descinderea delegaţiei PSD la Botoşani a modificat şi programul Filarmonicii, care a trebuit să-şi mute repetiţia de vineri dimineaţă, din ziua tradiţională a concertului, pentru joi seară. Conducerea Filarmonicii Botoşani a agreat această soluţie, pentru că vineri seară va avea în recital o solistă de 19 ani din Japonia, Yu Ueda, şi care avea nevoie de repetiţii cu instrumentiştii botoşăneni înainte de concert. „Am vorbit acum câteva zile cu domnul Rău şi m-a întrebat ce program avem vineri. I-am zis că avem concertul, dar el era mai mult interesat de vineri dimineaţă. Pe mine mă interesează să-mi fac concertul şi repetiţiile, aşa că am joi (n.r. – astăzi) programate două repetiţii, una dimineaţă şi una după amiază. Noi vom ţine concertul în mod normal”, a declarat Mihai Sârbu, managerul Filarmonicii Botoşani. Şi managerul Casei de Cultură a Sindicatelor Botoşani, Valentin Rău, a confirmat mutarea repetiţiei şi a susţinut că acţiunea politică a PSD se va termina în timp util pentru ca sala să poată fi pregătită pentru concert.

Liviu Dragnea, liderul naţional al PSD şi secretarul general al partidului, Codrin Ştefănescu, vor participa vineri, începând cu ora 14:00 la şedinţa de alegeri pentru conducerea organizaţiei judeţene Botoşani. Din delegaţia de la Bucureşti, potrivit unor surse politice congruente, vor face parte miniştrii: Petre Daea – Agricultură, Răzvan Cuc – Transporturi, Alexandru Petrescu – Comunicaţii, Eugen Orlando Teodorovici – Finanţe, Daniel Suciu – Dezvoltare Regională. Aceştia vor veni dinspre Suceava, unde joi, de asemenea, erau programate alegeri în organizaţia judeţeană. PSD Botoşani a rezervat pentru delegaţia de la Bucureşti camere, dar cel mai probabil aceasta va înnopta la Suceava, singurul care ar putea ajunge în judeţ în cursul zilei de joi fiind ministrul Petre Daea, care ar urma să meargă la Copălău pentru a discuta cu producătorii de usturoi.

Pentru şefia PSD Botoşani şi-au anunţat candidatura doar Doina Federovici – vicepreşedinte PSD pentru Regiunea de Nord-Est şi vicepreşedinte al Senatului – pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, iar actualul ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi pentru funcţia de preşedinte executiv. Niciunul dintre ei, se pare că nu va avea contracandidaţi din „aripa” partidului condusă de Costică Macaleţi.

Vizita şi alegerile au fost reprogramate după ce cele de la sfârşitul lunii februarie au fost anulate pe motiv că liderii PSD au trebuit să meargă la congresul socialiştilor europeni. O altă încercare de a organiza vizita şi alegerile a căzut din cauza nunţii Olguţei Vasilescu la care au participat mai toţi liderii partidului. Astfel, s-a ajuns la această dată liberă, cu puţin înainte de campania pentru alegerile europarlamentare.

+0 -0
se încarcă...