Candidatura lui Dumitru Bălan, respinsă și de Tribunalul București

0

Dreapta Liberală care îl propunea pe omul de afaceri botoșănean Dumitru Bălan pe locul doi pe listele de la europarlamentare nu-și va putea testa susținerea electorală. Şi asta după ce şi Tribunalul Bucureşti a menţinerea deciziei Biroului Electoral Central (BEC) de a invalida lista de candidaţi.

Nu au niciun interes să ne lase să candidăm pentru că, potrivit unui sondaj naţional programul partidului e bine primit de public. Noi am început să ne constituim la jumătatea lunii noiembrie 2018, iar în martie aveam deja candidaţi. Pentru noi, europarlamentarele erau un test, dar vom avea un alt prilej la toamnă, la prezidenţiale, când va candida domnul Cataramă. Trebuie să recunoaştem că miza mare va fi la locale şi parlamentarele”, a declarat Dumitru Bălan.

La nivel naţional, Viorel Cataramă a preluat discursul lui Gabriel Oprea şi și-a îndemnat membrii și simpatizanții formațiunii să voteze la europarlamentare „în conformitate cu interesul național”.

După decizia Tribunalului Bucureşti, BEC a constatat rămânerea definitivă a candidaturilor la alegerile europarlamentare şi a efectuat tragerea la sorţi pe buletinele de vot. Pe primele trei locuri se află PSD, Alianţa 2020 USR-PLUS şi Partidul Pro România.

Deja ai votat!
se încarcă...