Experiență unică trăită cu „Școala Altfel” de elevii Școlii Gimnaziale numărul 7! (Galerie Foto+Video)

0

În această perioadă la Şcoala Gimnazială numărul 7 din Botoşani se desfăşoară programul „Şcoala Altfel”.

În acest context, elevii claselor a V-a A și a V-a D au trăit, timp de trei zile, aventura vieții lor. La inițiativa profesorului de educație fizică și sport, Genoveva Cucu, care este și diriginte al clasei a V-a A, pe care au îmbrățișat-o și profesorii Roxana Rogojină, Ionel Vrabie și Dorin Leonte, copiii au depășit granițele Botoșaniului și au acceptat provocarea de a-și depăși limitele şi de a învăţa tot felul de lucruri noi în cadrul unei excursii tematice la Râșnov și Brașov.
Pe parcursul celor trei zile petrecute departe de casă elevii au fost antrenați în diverse activități sportive, precum echitație, escaladare, trasee aplicative, tir cu arcul, dar și în activități de pregătire pentru situații critice cum ar fi acordarea primului ajutor, tehnici de autoapărare, orientare și supraviețuire. Acestea nu au fost însă singurele activităţii copii având ocazia de a afla tot felul de inforamţii despre cultura şi civilizaţia românească atunci când au vizitat obiective precum „Biserica Neagră”, „Cetatea Țărănească Râșnov” sau „Prima Școală Românească”.

„Intenția mea a fost de a promova activități sportive care să-i determine pe copii să iasă din starea lor de confort, să-și testeze și să-și depășească limitele fizice și emoționale, să-și înfrângă frica de necunoscut și nu în ultimul rând să se pregătească pentru a face fața unor situații critice cu care se pot confrunta în viață. Excursia a avut un impact extraordinar asupra copiilor care s-au întors acasă cu mai multă încredere în ei, cu deprinderi noi, cu informații noi și nu în ultimul rând, cu dorința de a repeta o asemenea experiență. Mă bucur că totul a fost la superlativ pentru că sincer vă spun, mulți ar mai fi stat o săptămână dacă ar fi fost cazul. Copii s-au simțit extraordinar. Mă bucur că în primul rând au făcut cu toții mișcare, au fost cu toții uniți, au fost în elementul lor, liberi și în siguranță, fără telefoane și calculatoare, și au legat prietenii care cu siguranță vor fi de durată”, a declarat Genoveva Cucu.

 

 

 

 

 

Pentru mulți dintre copii aceasta a fost practic și prima experiență departe de casă fără părinți. Cu toate acestea, mulți s-au arătat încântați de această aventruă și au lansat la rândul lor o nouă provocare dirigintei Genoveva Cucu: „Abia așteptăm următoarea provocare. Au fost practic cele mai spectaculoase zile de când suntem elevi. Am vizitat multe locuri și am învățat foarte multe lucruri. Totul cu zâmbetul pe buze și distrându-ne”, au declarat elevii clasei a V-a A a Școlii Gimnaziale numărul 7 Botoșani.

 

 

+0 -0
se încarcă...