Srilankezi îmbolnăviți de vremea din Botoșani

0
Srilankezi îmbolnăviți de vremea din Botoșani

Trei tineri, originari din Sri Lanka, au ajuns în această dimineaţă la Urgenţe.

Cei trei, cu vârste între 19 si 25 de ani, sunt angajaţi la o companie din domeniul confecţiilor din judetţul Botoşani, iar joi dimineaţă au acuzat că se simt rău. Cei trei aveau febră, stare de slăbiciune şi dureri de cap, apelând serviciul 112 pentru ajutor.

Au fost preluaţi de o ambulanţă de acasă şi transportaţi la Urgente, însa de acolo directionaţi către sectia de specialitate. “Pacienţii erau în stare stabilă. Au fost transferaţi la Sectia de Boli Infecţioase pentru consult de specialitate şi pentru a li se prescrie un tratament specific simptomelor de viroză respiratorie”, a precizat Tiberiu Roman, asistent principal în cadrul SJA Botoşani.

Tinerii le-au spus cadrelor medicale că temperaturile foarte scăzute din Botosani i-au făcut pe aceştia să prezinte simptomele de răceala, diferenţele faţă de ţara de origine fiind de peste 20 de Grade Celsius.

Practic, temperatura minima medie din Sri Lanka este de 24-25 de grade Celsius, în timp ce la Botoşani, în aceasta perioadă, s-a ajuns ca temperatura resimţită să fie şi de 0 grade.

+0 -0

se încarcă...