ACHITĂRI PE LINIE ÎN DOSARUL UVERTURA MALL

0

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, secretarul Ioan Apostu şi celalţi trei angajaţi ai Primăriei Botoşani, trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul privind redevenţa pentru Uvertura Mall, au fost găsiţi nevinovaţi de instanţă. Astăzi, magistraţii Tribunalului Botoşani au dispus achitarea celor cinci pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală. Totodată, judecătorii au dispus revocarea sechestrelor aplicate. Sentinţa nu este definitivă, procurorii putând formula apel.

Procesul a început în primăvara lui 2017, când procurorii DNA – Serviciul teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a primarului municipiului, Cătălin Flutur, şi a patru funcţionari – Adriana Zăiceanu, director executiv al Primăriei Botoşani, Constantin Cezar Puiu, şef al Serviciului Patrimoniu, Mihaela Gontineac, jurist respectiv secretar şi Ioan Apostu, secretar, pentru abuz în serviciu şi respectiv complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit. Motivul – în perioada 2006-2011 aceştia ar fi diminuat ilegal redevenţa pentru terenul pe care s-a construit Uvertura Mall, procurorii vorbind şi de un presupus prejudiciu de 2 milioane de lei.

În urma administrării probatoriului, cei implicaţi au arătat că nu a fost vorba de nicio ilegalitate, ci de o practică perfect legală utilizată de administraţia locală pentru încurajarea investiţiilor. De altfel, şi expertiza efectuată în cauză a demonstrat că nu a existat niciun prejudiciu.

Sentinţa de astăzi înseamnă o nouă înfrângere suferită de procurorii DNA, după ce anchetatorii au trebuit să dispună clasarea în alte dosare care l-au avut în centrul atenţiei pe primarul Cătălin Flutur întrucât faptele reţinute în sarcina acestuia nu au existat.

+0 -0
se încarcă...