Cătălin Flutur – Sper să venim cu o veste bună şi pentru începerea lucrărilor la Biserica „Sfântul Gheorghe”

0

Edilii botoşăneni speră ca în scurt timp să fie începute lucrările de reabilitare a Bisericii „Sfântul Gheorghe”. Demararea lucrărilor este foarte aşteptată de botoşăneni, în condiţiile în care contractul de finanţare a fost semnat în luna februarie a anului trecut.

„Sper ca până pe 29 aprilie, când îl vom celebra pe Sfântul Gheorghe la Botoşani, să venim cu o veste bună, să finalizăm licitaţia, nu sunt probleme şi pentru începerea lucrărilor la Biserica <Sfântul Gheorghe>”, a anunţat primarul Cătălin Flutur.

Contractul de finanţare semnat anul trecut are o valoare de 7,258 de milioane de lei. La biserică, dar şi la turnul clopotniţă, sunt programate lucrări de consolidare, restaurare şi refacere instalaţii electrice, sanitare, de încălzire, montaj semnalizare şi avertizare incendiu, montaj instalaţii antiefracţie, montaj generator electric. Lucrările trebuie finalizate până în februarie 2021.

Aceasta este a treia licitaţie organizată de municipalitatea botoşăneană. Comisia are de analizat oferta asocierii Research Consorzio Stabile Societa Consortile ARL – Ro Ing Profinstal Bucureşti. Ofertantul a participat şi la prima licitaţie, însă acea procedură a fost anulată din cauză că asocierea româno – italiană a depus o documentaţie neconformă. La a doua licitaţie s-a prezentat o firmă din municipiul Botoşani, în asociere cu două firme din Suceava şi Satu Mare, însă nici aceasta nu s-a încadrat în condiţiile stabilite de municipalitate.

Biserica „Sfântul Gheorghe” este ctitorie a Doamnei Elena Rareş, fiind datată în anul 1551. Lăcaşul de cult este un monument istoric emblematic pentru Botoşani.

În 2004, Biserica „Sfântul Gheorghe” a fost „îmbrăcată” în schele, însă promisiunile de reabilitare au rămas la acest stadiu. Trecerea anilor şi-a pus amprenta pe acest monument istoric, însă fondurile alocate în ultimii ani nu au permis demararea lucrărilor de reabilitare.

+0 -0
se încarcă...