Săptămâna viitoare încep lucrările la Teatrul Eminescu

0
Săptămâna viitoare încep lucrările la Teatrul Eminescu

Reprezentanţii Primăriei Botoşani vor semna, săptămâna viitoare, contractul vizând realizarea lucrărilor de consolidare a Teatrului ”Mihai Eminescu”. Potrivit celor precizate de Cătălin Flutur, primarul municipiului, licitaţia a fost câştigată de firma LDC Trust Construcții MV SRL Botoșani.

“Semnăm săptămâna viitoare ordinul de începere a lucrărilor de consolidare la teatru. Am finalizat procedura, mâine (astăzi – n.r.) semnez raportul procedurii și luni sau marți ordinul de începere al lucrărilor”, a declarat primarul.

Firma LDC Construcţii MV SRL Botoşani ar aparţine lui Victor Mihalachi, cel care a câştigat şi primul contract de reabilitare a Teatrului Eminescu, contract semnat în vara anului 2014. „Eu sunt bucuros că a venit unul și îndeplinește condițiile. Va trebui să ne încadrăm în alea cinci milioane de euro și, dacă mai lipsește ceva, să punem de la noi. Termenul pentru consolidare este șase luni”, a declarat Cătălin Flutur, adăugând că pentru partea de modernizare a teatrului există contractul semnat în 2014.

În exerciţiul financiar european 2007 – 2013, municipalitatea a obţinut o finanţare de cinci milioane de euro pentru reabilitarea teatrului. Lucrările au început în vara anului 2014, însă au fost oprite în 2015, după ce s-a constatat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare, neincluse în proiectul iniţial. Din cele cinci milioane de euro s-au cheltuit doar patru milioane de lei. La 31 decembrie 2015, când lucrările trebuiau finalizate, stadiul acestora era de doar 20%.

Municipalitatea a reuşit să obţină o nouă finanţare de cinci milioane de euro, contractul fiind semnat pe 25 octombrie 2018, de către Cătălin Flutur şi Vasile Asandei, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord Est.

+0 -0

se încarcă...