Organele statului, impotente în lupta cu medicii falşi (video)

0

Un fals medic ginecolog profesează de 25 de ani în cartierul Militari din Bucureşti, unde are propria policlinică, la parterul unui bloc, potrivit unei investigaţii Recorder.ro. Ministerul Sănătăţii i-a dat aviz pentru cabinet de medicină generală, dar Florica Trandafir practică, fără drept, medicina internă şi ginecologia, potrivit sursei citate.

Florica Trandafir a absolvit Facultatea de Medicină fără a face rezidenţiatul, iar în 1994 şi-a înfiinţat propria policlinică, la parterul unui bloc din cartierul Militari. Ea oferă consultaţii ginecologice, tratează probleme grave de sănătate cu aparate de la teleshopping, se pretinde specialist în infertilitate, face chiuretaje şi eliberează reţete fără parafă.

Acolo funcţiona un cabinet medical autorizat. DSP (n.r. – Direcţia de Sănătate Publică) face autorizarea din punct de vedere al măsurilor igienico-sanitare. Cei care lucrau în cabinetele respective, teoretic, trebuie să aibă documente, cod de parafă – vreau să menţionez că acel medic, presupus fals, nu avea cod de parafă de la Direcţia de Sănătate Publică – şi un certificat de liberă practică de la Colegiul Medicilor, pe care am înţeles că nici pe acesta nu-l are”, a declarat Sorina Pintea, la Botoşani.

Întrebată cum se poate ca cineva să practice medicina fără acte legale, aceasta a dat un răspuns halucinant: „Organele statului nu au de unde să ştie aceste lucru, pentru că noi nu mergem să verificăm…, Direcţia de Sănătate Publică nu verifică exact ce se întâmplă în actul medical… Există nişte reguli pe care trebuie să le respecte fiecare furnizor de servicii medicale şi răspunde pentru ceea ce oferă”.

Cazul ginecologului fals din cartierul Bucureştean Militari vine după un lung şir de scandaluri în care au fost implicaţi medici falşi. De exemplu, italianul Matteo Politi, acuzat că a practicat chirurgia estetică fără studii, Raluca Bârsan, care a lucrat ca ginecolog la Spitalul judeţean Ilfov şi falsul ortoped Ionuţ Marian Grigore, care avea o clinică în Capitală.

+0 -0
se încarcă...