Uniţi în credinţă – Aproximativ 1500 de botoşăneni la Procesiunea de Florii (video)

0
bdr

Aproximativ 1500 de botoşăneni au participat astăzi, alături de zeci de preoţi, la tradiţionala Procesiune de Florii organizată de Protopopiatul Botoşani. Cu flori, busuioc şi ramuri de salcie în mâini, aceştia s-au adunat la Biserica „Sfântul Dimitrie” din cartierul Marchian.

Procesiunea a fost deschisă de botoşăneni care au purtat icoane mari, una dintre acestea fiind Intrarea lui Iisus în Ierusalim, purtată de cadre militare şi cadre de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Printre cei care şi-au mărturisit credinţa şi a dorit să se alăture botoşănenilor care au reconstituit intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim s-a aflat Iulian Rotaru, pompierul care luptă pentru cauza copiilor cu autism, Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani.

Participanţii la procesiune şi-au unit glasurile în cântări şi rugăciuni. Credincioşii s-au oprit la Biserica ”Sfântul Vasile cel Mare”, Biserica „Întâmpinarea Domnului” (Roset), Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, procesiunea încheindu-se la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. În faţa fiecărui lăcaş de cult s-a citit Sfânta Evanghelie. În final, credincioşii au ridicat florile către cer rostind în cor „Osana, Osana, Bine este cuvântat cel ce vine în numele Domnului!”.

De bunul mers al procesiunii s-au ocupat jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali.

bdr
bty
bty
bty
bdr
bty
bdr
bty
bty
bdr
bdr
bdr
bdr
bty

+0 -0
se încarcă...