Război pe străzile oraşului cu şoferii turmentaţi

0

Poliţiştii rutieri continuă războiul cu şoferii turmentaţi. Ieri, poliţiştii Biroului Rutier Botoşani au observat un autoturism care circula pe Calea Naţională şi care a intrat într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, virând mai apoi la stânga către strada Pod de Piatră. Poliţiştii au plecat imediat după el şi l-au tras pe dreapta. La volan se afla un botoşănean în vârstă de 61 de ani, care mirosea a alcool. Prin urmare, poliţiştii l-au pus să sufle în etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus ulterior la spital pentru stabilirea alcoolemiei, poliţiştii reţinându-i şi permisul de conducere până la finalizarea cercetărilor.

Tot ieri, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe bulevardul Mihai Eminescu, au oprit pentru control un vehicul condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Mihai Eminescu. Deoarece şi acesta mirosea a băuturi alcoolice, poliţiştii au scos etilotestul şi l-au pus să sufle în aparat, valoarea rezultată fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus şi el la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ambii şoferi vor fi anchetaţi penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului, riscând ca la finalul cercetărilor să fie trimişi în judecată.

+0 -0
se încarcă...