spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTLupta politică din CL pune sub semnul întrebării spectacolul cu artiştii internaţionali...

Lupta politică din CL pune sub semnul întrebării spectacolul cu artiştii internaţionali de la Cornişa

În şedinţa de astăzi, consilierii municipali PSD nu au ratat ocazia de a arăta că sunt majoritari şi au ultimul cuvânt în privinţa spectacolelor de deschidere a Parcului de agrement Cornişa. Prin amendamentul la proiectul de buget local propus de viceprimarul Cosmin Andrei, Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement a rămas fără suma de 500.000 de lei de la capitolul „reclamă şi publicitate”, astfel că prima zi de spectacole de la Cornişa, în care urmau să evolueze artiştii internaţionali Gelu Graur, Ottawan, Nana, Dr Alban, Sound of Boney M feat Sheila Bonnick, este pusă sub semnul întrebării.

În calitate de organizator al evenimentului, DSPSA a angajat unele cheltuieli. Practic, din cei 500.000 de lei, aproximativ 260.000 de lei erau destinați primei zile de spectacole de la inaugurarea Parcului Cornișa, inclusiv promovării acestui eveniment.

După şedinţa deliberativului local, Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA s-a declarat total nemulţumit de atitudinea social democraţilor. „E noaptea minții, nu știu ce să fac, am contracte semnate, am plătit bilete, s-au dat avansuri. Trebuie să anulez tot, nu mai pot să fac un flyer, nu mai pot să fac un afiș. Nu mai am bani nici să plătesc lucrurile mărunte, publicitate pe online, sau la radiourile din zonă, nimic. Mi s-a dat să administrez cel mai mare obiectiv din ultimii 30 de ani și nu mi-a lăsat niciun ban. Asta e administrație? Asta e bătaie de joc marca Cosmin Andrei, un nesimțit ordinar”, a declarat Eugen Țurcanu.

Tot în şedinţa de astăzi a fost votat proiectul vizând alocarea a 200.000 de lei din bugetul local pentru spectacolele programate pe 18 şi 19 mai la Cornişa, ştiut fiind faptul că deschiderea zonei de agrement este cuplată cu sărbătoarea oraşului. Înainte de vot, consilierul PSD Mihai Tincu a ţinut să ia cuvântul. „Grupul PSD va vota acest proiect dar ținem să menționăm că este cea mai mare sumă alocată de CL unui asemenea tip de eveniment din istoria consiliilor locale”, a spus acesta.

Problema este că pe lângă cei 200.000 de lei aprobați deja pentru zilele de 18 și 19 mai, DSPSA ar mai fi avut nevoie de aproximativ 300.000 de lei pentru artiștii internaționali.

„Pentru spectacole aveam 260.000 de lei semnate contracte deja și mai trebuia să dau avans la 1 mai, o diferență, ca să acopăr tot, încă vreo 40.000 de lei. Am contract semnat, așteptam să votăm bugetul. Ne-au luat toți banii aceia. Că de ce i-am trecut acolo? Dar nu scrie nicăieri, dacă sunt pus să fac promovare la Cornișa că trebuie să vin în fiecare zi ca găina aia care a înghițit o mărgică și fac cotcodac”, a arătat Eugen Țurcanu.

În cazul în care nu se va găsi o soluţie, Eugen Țurcanu nu a exclus posibilitatea anulării spectacolului din 17 mai şi rezilierea contractelor cu artiştii. „Nu știu ce se întâmplă. Vă dați seama în ce situație sunt pus, să fiu dat în judecată, să mă târâie prin tribunale. Nu mai este nici o soluție până pe 17 mai. Prima seară este sub semnul întrebării. Anulăm tot și nu mai facem nimic, stăm și ne uităm și o să vină peste şase luni să mă întrebe <ce ai făcut la Cornișa?>”, a concluzionat Eugen Țurcanu.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...