Jandarmii, în dispozitiv şi de Paşte

0

În noaptea de Înviere, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Botoşani vor fi alături de cetățeni pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, care ar putea tulbura liniştea specifică sărbătorilor pascale. Jandarmii botoșăneni vor fi prezenți la 18 biserici şi la mănăstirile Vorona, Zosin şi Gorovei, unde vor lua măsurile necesare pentru ca ordinea publică și siguranța credincioșilor să nu fie afectate prin producerea unor fapte antisociale. „În perioada sărbătorilor pascale și a minivacanței de 1 Mai, jandarmii vor intensifica misiunile specifice în sistem integrat împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în mediul urban și rural, precum și misiunile de pază și protecție instituțională la obiectivele din competență, acționând pentru prevenirea și combaterea faptelor contravenționale și a infracțiunilor stradale, precum și pentru intervenția la apelurile făcute de cetățeni prin numărul unic de urgență 112”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoşani.

Potrivit aceloraşi surse, în ziua de 1 mai jandarmii vor executa un control comun în zonele de agrement aferente fondului forestier în colaborare cu inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, reprezentanţi ai Direcţiei Silvice şi comisari ai Gărzii de Mediu, pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de arderi sau incendieri necontrolate.

În vederea evitării incidentelor nedorite, Jandarmeria Botoșani recomandă cetățenilor să se comporte civilizat, să manifeste calm şi răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, evitând implicarea în conflicte de orice natură. Totodată, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, botoşănenii sunt sfătuiţi să solicite ajutorul forțelor de ordine, în mod direct sau prin apel 112. Având în vedere că la astfel de evenimente participă un număr mare de persoane, cetăţenii sunt rugaţi să acorde o atenţie deosebită copiilor care îi însoţesc, bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.

+0 -0
se încarcă...