Ajutor de urgență pentru două familii din Dorohoi

0

Două familii din municipiul Dorohoi vor avea parte de sărbători pascale mai liniştite, după ce astăzi au intrat în posesia ajutoarelor de urgenţă aprobate de Guvern. O familie a primit un ajutor în valoare de 3.500 de lei, iar cealaltă de 4.000 de lei.

Ajutorul acordat familiei Aparaschivei vine după ce municipalitatea dorohoiană a alocat şi a renovat o locuinţă socială pentru cei şase membri ai familiei, mobilată şi utilată ulterior cu ajutorul mai multor sponsori. Cazul familiei Aparaschivei, ai cărei copii învaţă foarte bine în ciuda condiţiilor improprii în care locuiau, a ajuns în atenţia publică în urma apelului făcut de conducerea Grupului Şcolar „Regina Maria”, unde fiica cea mare este elevă. Între timp, familia s-a stabilit în noua casă din cartierul Plevna, urmând ca din anul şcolar viitor, ceilalţi trei copii care învăţau la şcoala din Dumbrăviţa (Ibăneşti) să fie transferaţi în unităţi de învăţământ din Dorohoi.

Ajutoarele au fost votate în şedinţa de guvern de acum două săptămâni. Atunci au fost acordate ajutoare de urgenţă de 550.200 lei pentru 147 de familii sau persoane singure ale căror locuinţe au fost afectate de intemperii, care au probleme de sănătate sau care de află în situaţii „care pot conduce la riscul de excluziune socială”. Ajutoarele, între 500 şi 10.000 de lei, au ajuns în 27 de judeţe – Alba, Argeş, Botoşani, Bacău, Buzău, Caraş Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea – şi în Capitală.

+0 -0
se încarcă...