Spaniolii caută căpşunari

0

Un grup de firme spaniole oferă o sută de locuri de muncă în agricultură. Este vorba de grupul de firme Queralt din regiunea Lleida.

Potrivit anunţul Eures, muncitorii vor lucra în câmp la cules fructe (mere, pere, nectarine,

caise, etc.), precum şi în fabrică la aranjarea fructelor în lăzi şi caserole. Spaniolii solicită 50 de femei şi bărbaţi pentru lucru în câmp la cules fructe şi 50 de persoane la ambalatul fructelor; o parte din solicitanţii bărbaţi vor fi şoferi camion, autobuz şi tractorişti.

Angajatorul nu solicită cunoaşterea unei limbi străine şi oferă 6,25 euro brut/oră pentru lucrul în câmp şi 5,96 euro brut/ora pentru lucrul în fabrică. Se lucrează şase zile pe săptămână de lunipână sâmbătă. Contractul de muncă se semnează în Spania şi poate avea o durată de trei, şase sau nouă luni.

Trebuie spus că transportul dus-întors Spania îl plăteşte muncitorul, iar pentru locuinţă, utilităţi şi alte cheltuieli se reţine 10% din salariu. Locuinţele au zonă comună de spălătorie şi bucătării. Familia va locui în camere separate. Se primeşte set complet de lenjerie de pat şi echipament de protecţie individual, dar în cazul pierderii acestuia se achită contravaloarea lui.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Botoşani, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizeaza pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, CV, adeverinţă medicală „apt pentru muncă”.

Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 2 mai.

+0 -0
se încarcă...