ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, din nou alături de botoşăneni

0

Vineri, când creştinii vor sărbători Izvorul Tămăduirii, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va oficia Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Zosin. Această mănăstire serbează hramul bisericii care s-a construit în ultimii ani în noua ei incintă pe colina de lângă DN 28B.
„La această importantă sărbătoare din viața mănăstirii noastre va fi prezent Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească și sfințirea aghesmei. Nădăjduind că veți dori să fiţi părtași la acest ospăț duhovnicesc împreună cu toți iubitorii de frumos și de adevăr, pentru a vă împărtăși din izvorul nesecat de daruri duhovnicești al credinței strămoșești bimilenare, ca să putem exclama într-un glas precum odinioară Apostolul Petru pe Muntele Tabor: <Bine este nouă să fim aici… în Biserica Slavei Tale Doamne>, vă așteptăm cu mult drag, asigurându-vă de toată prețuirea și dragostea noastră în Hristos Cel Înviat!”, este mesajul transmis de Arhimandrit Teodosie Pleşca, starețul Mănăstirii Zosin.

Programul liturgic al sărbătorii va începe joi, la ora 18.00, cu slujba Vecerniei și a Utreniei, și va continua vineri, începând cu ora 7.00, când se vor oficia Slujba Ceasurilor și Acatistul Praznicului, iar de la ora 9.00 Dumnezeiasca Liturghie, urmată de Agheasma care se sfințește cu prilejul acestui praznic în fiecare an.

 

+0 -0
se încarcă...