Lansare de carte la Olimpiada Naţională de Limbi Clasice (video)

0
0

Festivitatea de premiere organizată în finalul Olimpiadei Naţionale de Limbi Clasice a inclus şi lansarea cărţii „Receptarea operei lui Ovidius în cultura română”.  Aşa după cum a arătat conferenţiar universitar doctor Mina Maria Rusu, inspector general în Ministerul Educaţiei Naţionale, este o carte abia ieşită de sub tipar, autor fiind Dorica Coca, profesor la Colegiul Naţional „AT Laurian”, coordonatorul Trupei de teatru „Katharsis”. Mina Maria Rusu a evidenţiat „discreţia profesorului care nu trăieşte de pe o zi pe alta, ci totdeauna prin elevii pe care îi educă”. Autoarea dedică această carte fiului ei Iustin şi elevilor ei olimpici. „Acest posesiv nu este unul care îi umbreşte, ci unul care îi asumă, îi construieşte”, a mai afirmat Mina Maria Rusu.

Despre carte au vorbit conferenţiar universitar doctor Vali Geta Ceia şi conferenţiar universitar doctor Theodor Georgescu.

„Probând o rigoare pe care o revendică în mod cert şi de la spaţiul greco – latin căruia i s-a dedicat, cartea doamnei Dorica Coca ne învederează un Ovidiu vizionar, un Ovidiu contemporan, fiindcă regăsim în paginile cărţii acesteia o viziune transdisciplinară asupra reverberaţiilor creaţiei ovidiene”, a spus, printre altele, Vali Geta Ceia.

Theodor Georgescu a arătat că această carte este transpunerea în scris a tezei de doctorat a profesorului Dorica Coca.

+0 -0

se încarcă...