Răcire accentuată a vremii şi ploi

0
0

Un val de aer polar, venit din nordul Rusiei, va lovi judeţul în această săptămână, ducând la o scădere cu peste 10ºC a temperaturilor ce vor fi înregistrate faţă de zilele trecute. „Frigul vine din regiunea polară, ca un nucleu rece, şi a cauzat instabilitatea care a fost şi până acum”, a declarat Robert Balazs, meteorolog la Centrul Meteo Regional Banat-Crișana. Temperaturile vor fi mult sub normalul termic al perioadei, dar îmbucurător că această situaţie nu va ţine mult.

Temperaturile vor începe să scadă de astăzi, când maximele vor coborî la 16ºC, iar minimele nu vor mai depăşi 6ºC. Cel mai frig va fi însă mâine, când maximele abia vor ajunge la 10ºC, iar minimele se vor păstra în acelaşi registru. Ca şi cum nu ar fi de ajuns frigul pentru primele două zile ale săptămânii sunt prognozate şi ploi, iar vântul va atinge şi 40 de km/h.

În noaptea de marţi spre miercuri se va atinge cea mai scăzută temperatură, meteorologii prognozând 5ºC, iar de miercuri dimineaţă vremea începe să se îndrepte, mercurul din termometre urmând a urca pe timpul zilei spre 16ºC.

Partea a doua a săptămânii ne va aduce o încălzire uşoară, dar vremea va rămâne existând din nou probabilităţi de ploaie. Potrivit meteorologilor, temperatura maximă va fi de 19ºC, iar ce minimă de 10ºC.

Agrometeorologii precizează că procesele biologice ale culturilor agricole se vor desfăşura în general normal pe aproape întreg teritoriul agricol al judeţului. La nivelul solului, temperatura medie diurnă a solului la adâncimile de cinci şi zece centimetri va oscila între 10ºC şi 22ºC, limite favorabile parcurgerii fazelor de germinare, răsărire, înfrunzire la culturile de primăvară înfiinţate până la această dată. Cantităţile de apă prognozate pot fi mai însemnate din punct de vedere agricol, dar ţinând cont de faptul că pe suprafeţe agricole extinse din Moldova deja se manifestă seceta pedologică, acestea nu sunt decât binevenite pentru agricultură.

+0 -0

se încarcă...