Mobilizare de amploare pentru mitingul PSD de la Iaşi

PSD vrea să ducă la mintingul regional de astăzi, de la Iaşi, 6.000 de persoane. Cel puţin aşa afirmă senatorul PSD, Doina Federovici, preşedinta organizaţiei judeţene şi vicepreşedinte la nivel naţional pentru regiunea Moldova.
„Ne vom mobiliza şi vom merge cât mai mulţi la Iaşi, din toate colţurile judeţului. Vom merge cu maşini mici, cu microbuze, cu autobuze, cu trenul. Am luat în calcul toate posibilităţile de a ajunge la miting”, a declarat Doina Federovici, care a afirmat că, de această dată, nu se va pleca centralizat, ci fiecare va pleca direct spre Iaşi, pe traseul care îi convine, chiar dacă în vechea capitală a Moldovei vor trebui să intre dinspre Ştefăneşti şi să parcheze pe Bulevardul „C.A. Rosetti”. De aici se vor deplasa pe jos spre Piaţa Unirii. „S-a luat această decizie pentru că este o manifestare de amploare, iar o deplasare în masă a celor şase mii de botoşăneni, plus a celorlalţi din judeţele învecinate, ar fi blocat efectiv Iaşul”, a mai declarat şeful organizaţiei judeţene a PSD.

Mitingul regional PSD va avea loc între orele 14:00 şi 19:00 pe esplanada Pieţii Unirii, iar timp de două ore, de la 15:00-17:00, va avea loc un concert pentru a aduna cât mai multă lume. „Se va întrerupe imediat adunarea dacă se constată că au intervenit forțe care ar perturba manifestarea, urmând a se relua după restabilirea ordinii”, se arată în dispoziţia primarului Mihai Chirica prin care se aprobă mitingul.

 

Contra-miting organizat pe Facebook

 

Organizaţiile civice din Moldova i-au cerut, fără succes însă, lui Liviu Dragnea să renunţe la organizarea mitingului de la Iaşi de Ziua Europei, care se suprapune peste şedinţa şefilor de stat şi de guvern din UE ce va fi organizată la Sibiu şi a cărei gazdă este Klaus Iohannis. PSD însă vrea să spele imaginea lăsată de ultima vizită a liderului partidului în Iaşi, cea de pe 20 aprilie, când a fost huiduit copios de sutele de oameni adunaţi în faţa Teatrului Luceafărul, nemulţumiţi de indiferenţa cu care este tratată Moldova la Bucureşti. Atunci, protestele din stradă au acoperit chiar şi fanfara adusă de organizatori şi discursurile din sală a celor care participau la Conferinţa Judeţeană de alegeri. Liviu Dragnea a trebuit să părăsească imediat zona cu un microbuz, în timp ce oamenii strigau la el: „Şobolanule, Iaşul nu te vrea!”

Internetul a luat foc, ieşenii organizează un contra-miting, pe Facebook creându-se „evenimente”. „Pe 9 Mai, începând cu ora 15:00, ne strângem în Piaţa Unirii din Iaşi să arătăm că Iaşul nu e roşu, Iaşul nu e PSD, şi că Iaşi merită mai mult decât PSD! România merită mai mult decât PSD!”, se arată în descrierea unui astfel de eveniment.

Mai mult, ieşenii consideră că „evenimentul pus la cale de PSD pe 9 mai sună a provocare”. „Şobolanul de Dragnea vrea să revină la Iaşi. Cred că ar fi cazul să ne unim şi să-i arătăm că în capitala istorică a României nu au ce căuta hoţii! Uniţi vom reuşi! Aşteptăm alături de noi toată Moldova şi toată România!”, scrie pa pagina sa de Facebook, Cătălin Urtoi, liderul Asociaţiei „Împreună pentru A8”, care alături de celelalte asociaţii civice din Moldova luptă pentru investiţii în infrastructură.

Deja ai votat!