Poliţiştii locali, cu ochii pe clădiri

0
0

În urma fenomenelor meteo ce au avut loc în ultimele zile şi a evenimentelor generate de ploi şi vânt, echipajele de polițiștii locali au desfășurat misiuni pentru monitorizare, identificarea şi dispunerea de măsuri pentru îndepărtarea eventualelor pericole – desprinderi de tencuială, arbori căzuți, panouri publicitare deteriorate, fire de comunicaţii căzute la sol etc.

Astfel, ieri, poliţiştii locali au intervenit pe strada Revoluției 11, unde au căzut părți din tencuiala balconului unui apartament situat la etajul cinci al imobilului. Acestea s-au desprins ca urmare a infiltrării apei. Din fericire, nu a fost accidentat niciun pieton dintre cei care au trecut prin zonă. „Polițiștii locali au asigurat măsurile necesare împrejmuirii şi restricţionarea circulaţiei în zonă, pentru intervenţia competentă a ISU”, a declarat Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale.

Potrivit legii asociaţiilor de proprietari, proprietarii sunt obligați „să ia măsuri pentru consolidarea și modernizarea condominiului, modernizarea echipamentelor, instalațiilor și dotărilor aferente, montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuală, reabilitarea termică în scopul creșterii performanței energetice, precum și reabilitarea structural- arhitecturală a anvelopei condominiului pentru creșterea calității arhitectural-ambientale a acestuia, potrivit prevederilor legale, în condițiile menținerii aspectului armonios și unitar al întregului condominiu, indiferent de natura intervențiilor”. Toate lucrările sunt coordonate de conducerile asociaţiilor de proprietari.

Tot legea prevede că, „neluarea de către asociația de proprietari, de președinte sau de către comitetul executiv al asociației de proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță și funcționare a condominiului și a instalațiilor comune aferente pe toată durata existenței acestora, conform prevederilor legale în vigoare”, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 200 şi 1000 de lei.

+0 -0

se încarcă...