Edilii botoşăneni reiau invitaţia la lectură în aer liber

0
bty

Cuiburile de cărţi au reapărut în unele zone ale municipiului Botoşani. De această dată, edilii speră ca iniţiativa să aibă finalitatea dorită, respectiv încurajarea lecturii în aer liber. „Acest <cuib> conţine cărţi donate de iubitorii de lectură pentru semenii lor. Poţi alege o carte şi să o citeşti pe o bancă din apropiere! Înainte să pleci, te rugăm să o aşezi la loc! Mulţumim! Lectură plăcută!” – acesta este mesajul care poate fi citit pe cuibul de cărţi, prin care botoşănenii sunt informaţi că aceste cărţi sunt destinate lecturii în aer liber, nu îmbogăţirii bibliotecilor personale.

Anul trecut, consilierul municipal liberal Marius Oroşanu şi-a propus să le reamintească botoşănenilor de bucuria lecturării cărţilor. El a iniţiat proiectul „Cuibul cărţilor”, primele zece „cuiburi” fiind inaugurate pe 23 aprilie 2018, de marea sărbătoare Sfântul Gheorghe, ocrotitorul municipului, Ziua Internaţională a Cărţii, dar și Ziua Bibliotecarului.

Micile biblioteci în aer liber au fost puse pe Pietonalul Unirii, în Parcurile Mihai Eminescu, Curcubeului, Filateliei sau Junior. Cuiburile s-au îmbogăţit atunci cu cărţi donate de elevi de la Liceul Pedagogic, de primarul Cătălin Flutur, consilierii municipali Marius Oroşanu şi Eugen Ţurcanu. Iniţiativa a fost apreciată de botoşăneni. Din păcate, cărţile donate de edili, elevi, profesori şi mulţi botoşăneni nu au poposit mult timp în cuiburi, fiind luate acasă de persoane care au văzut în această iniţiativă o posibilitate de a mai obţine nişte cărţi, fără să le cumpere.

bdr
bty
+0 -0
se încarcă...