Alegerile europarlamentare costă trei milioane de lei la Botoşani

0

Alegerile pentru Parlamentul European de peste două săptămâni costă, la Botoşani, peste trei milioane de lei. Cea mai mare parte a banilor, peste 2,8 milioane de lei vor fi alocate cheltuielilor de personal, adică pentru indemnizaţiile şi diurnele personalului din secţiile de vot şi din cadrul Biroului Electoral Judeţean.

Membrii Biroului Electoral, statisticienii, informaticienii şi personalul tehnic auxiliar ai acestuia, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, locţiitorii acestora şi operatorii de calculator se consideră detaşaţi şi primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizaţie de 190 lei, care în contextul desfăşurării referendumului, vor fi majorate cu 45 de lei pe fiecare zi. Aceştia au dreptul, în ziua votării, şi la o indemnizaţie de protocol de 10 lei de persoană pentru apă, cafea şi gustări.

Reprezentanţii partidelor politice din secţiile de vot vor fi remuneraţi cu 95 de lei pe zi.

Alte 3,4 milioane de lei au fost alocate pentru cheltuielile materiale, transport şi confecţionarea ştampilelor de control.

La nivelul judeţului Botoşani au fost organizate 425 de secţii pentru alegerile europarlamentare. Vor fi tipărite 404.102 buletine de vot şi vor fi livrate secţiilor de vot 379.195 de timbre autocolante. De asemenea, la Botoşani vor ajunge 2.125 de ştampile cu inscripţia votat, adică cinci pentru fiecare secţie de vot. „Suntem în grafic cu organizarea alegerilor europarlamentare. Aşteptăm şi sumele de bani pentru organizarea referendumului, aprobate de Guvern la sfârşitul săptămânii trecute şi sunt sigur că nu vor fi probleme de organizare”, a declarat prefectul Dan Şlincu.

+0 -0
se încarcă...