Săptămână sub ameninţarea ploilor

0

Săptămână sub ameninţarea ploilor. Cel puţin aşa prognozează meteorologii pentru Botoşani. Îmbucurător este faptul că temperaturile maxime vor reveni peste 20ºC şi nici noaptea nu vor mai coborî sub 10ºC.

Săptămâna se deschide cu cea mai frumoasă zi. Temperaturile vor urca până la 23ºC, iar soarele va străluci pe cer în cea mai mare parte a zilei, fără a fi acoperit de nori. Minima, însă, va fi cea mai scăzută a săptămânii şi va oscila în jurul a 10ºC.

De mâine, însă, meteorologii prognozează ploi, pe alocuri însemnate cantitativ. Cu toate acestea, maximele zilei vor ajunge la 21ºC, iar minimele vor urca la 12ºC. Cam aceleaşi coordonate va avea şi ziua de miercuri: cu cer mai mult înnorat şi cu eventuale ploi răzleţe. Temperatura maximă va mai adăuga un grad termometre, în timp ce minima va rămâne constantă la 12ºC.

Joi, mercurul va urca până la 23ºC pe timpul zilei şi până la 13ºC, noaptea. Pentru această zi, meteorologii prognozează furtuni cu descărcări electrice.
Ziua de vineri ne rezervă cea mai ridicată maximă a săptămânii, 24ºC, şi cea mai ridicată minimă, 14ºC, pe fondul unui cer mai mult noros.

Pentru cele două zile de la sfârşitul săptămânii, meteorologii prognozează ploi, dar şi temperaturi maxime de 21ºC şi minime de 13ºC.

Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 10 centimetri va prezenta valori cuprinse între 10ºC şi 21ºC, optime pentru parcurgerea fazelor de germinare, răsărire şi înfrunzire la culturile de primăvară. Rezerva de umiditate a solului se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime pe aproape tot teritoriul agricol al judeţului, gradul de aprovizionare cu apă în stratul de sol 0-20 centimetri situându-se în limite satisfăcătoare.

+0 -0
se încarcă...