joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTSăptămână sub ameninţarea ploilor

Săptămână sub ameninţarea ploilor

Săptămână sub ameninţarea ploilor. Cel puţin aşa prognozează meteorologii pentru Botoşani. Îmbucurător este faptul că temperaturile maxime vor reveni peste 20ºC şi nici noaptea nu vor mai coborî sub 10ºC.

Săptămâna se deschide cu cea mai frumoasă zi. Temperaturile vor urca până la 23ºC, iar soarele va străluci pe cer în cea mai mare parte a zilei, fără a fi acoperit de nori. Minima, însă, va fi cea mai scăzută a săptămânii şi va oscila în jurul a 10ºC.

De mâine, însă, meteorologii prognozează ploi, pe alocuri însemnate cantitativ. Cu toate acestea, maximele zilei vor ajunge la 21ºC, iar minimele vor urca la 12ºC. Cam aceleaşi coordonate va avea şi ziua de miercuri: cu cer mai mult înnorat şi cu eventuale ploi răzleţe. Temperatura maximă va mai adăuga un grad termometre, în timp ce minima va rămâne constantă la 12ºC.

Joi, mercurul va urca până la 23ºC pe timpul zilei şi până la 13ºC, noaptea. Pentru această zi, meteorologii prognozează furtuni cu descărcări electrice.
Ziua de vineri ne rezervă cea mai ridicată maximă a săptămânii, 24ºC, şi cea mai ridicată minimă, 14ºC, pe fondul unui cer mai mult noros.

Pentru cele două zile de la sfârşitul săptămânii, meteorologii prognozează ploi, dar şi temperaturi maxime de 21ºC şi minime de 13ºC.

Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 10 centimetri va prezenta valori cuprinse între 10ºC şi 21ºC, optime pentru parcurgerea fazelor de germinare, răsărire şi înfrunzire la culturile de primăvară. Rezerva de umiditate a solului se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime pe aproape tot teritoriul agricol al judeţului, gradul de aprovizionare cu apă în stratul de sol 0-20 centimetri situându-se în limite satisfăcătoare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...