Şoferii beţivi pun stăpânire pe drumuri. Unul a fost prins de două ori într-o zi

0

În zilele de 11 şi 12 mai a.c., poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni pe raza judeţului Botoşani pentru reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora, determinate de conducerea vehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv a substanţelor stupefiante, precum şi pentru conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere produse pe acest fond. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean, activităţile au fost desfăşurate atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi au urmărit depistarea persoanelor care conduc autovehicule sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, precum şi combaterea tuturor cauzelor generatoare de accidente de circulaţie soldate cu victime – viteză excesivă sau neadaptată, abateri săvârşite de pietoni, neacordare prioritate, depăşiri neregulamentare ş.a.

Sute de şoferi verificaţi cu etilotestul

Astfel, pe parcursul celor două zile, au fost verificate aproximativ 450 de autovehicule şi tot atâţia conducători auto au fost testaţi alcoolscopic. Pentru abaterile comise la regimul rutier, au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 17 permise de conducere, din care 15 pentru conducere sub influenţa alcoolului, unul pentru încălcarea regimului legal de viteză şi unul pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost constatate 17 infracţiuni la regimul rutier şi au fost aplicate 157 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 52.000 de lei.

Puzderie de şoferi băuţi

Sâmbătă, de exemplu, în jurul orei 20:30, poliţiştii rutieri au oprit pentru control, pe Calea Națională din municipiul Botoşani, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Bălușeni. Cel de la volan a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicat fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost condus la spital în vederea stabilirii alcoolemiei. Tot sâmbătă noapte, poliţiştii dorohoieni au depistat în trafic, un bărbat în vârstă de 35 de ani din municipiul Dorohoi, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Victoriei din localitate. În urma testării alcoolscopice a reieşit faptul că şoferul era băut, etilotestul indicând o îmbibaţie de 0,60mg/l alcool pur în aerul expirat. Când poliţiştii i-au solicitat să meargă la spital pentru stabilirea alcoolemiei, conducătorul auto a refuzat acest lucru. După numai o oră, poliţiştii Biroului Rutier au oprit pentru control pe strada Victoriei din municipiul Botoșani, un autoturism înmatriculat în Franţa, condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din judeţul Timiş. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce vehicule anulat din data de 30 mai 2016. De asemenea,conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, valoarea indicată fiind de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. La scurt timp, poliţiştii din Săveni, au depistat în trafic un alt tânăr în vârstă de 24 de ani în timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal din satul Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni. În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto a reieşit o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şofer turmementat prins de două ori la volan într-un interval de numai câteva ore

La scurt timp după miezul nopţii poliţiştii Serviciului Rutier au oprit şi ei, pe drumul naţional care străbate comuna Cândeşti, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din municipiul Botoşani. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. La solicitarea organelor de poliție de a se supune recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul a refuzat. Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal şi i-au reţinut inclusiv permisul de conducere, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Culmea este că după numai trei ore tânărul a fost depistat din nou de poliţişti în timp ce conducea acelaşi autoturism prin satul Ionăşeni, din comuna Vârfu Câmpului. În urma testării alcoolscopice, de data aceasta a rezultat o îmbibaţie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, cel în cauză s-a ales cu un nou dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat. În plus, poliţiştii l-au amendat cu 1.305 lei pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Beţii urmate de dosare penale

Iar lucrurile nu s-au oprit aici. Ieri, poliţiştii Secţiei 9 Rurale Vlăsinești au oprit şi ei pe drumul naţional care străbate comuna Avrămeni un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din localitate. Acesta a fost supus testării alcoolscopice, valoarea indicată fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot ieri, poliţiştii dărăbăneni au depistat în trafic, pe drumul judeţean din comun Păltiniș un bărbat în vârstă de 34 de ani, din satul Bajura, oraşul Darabani, în timp ce conducea un autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest Drager, rezultând o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Duminică seară, poliţiştii Secţiei 3 Hlipiceni au depistat şi ei în trafic, pe drumul judeţean 282 care străbate comuna Răuseni, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani, din localitate. Poliţiştii au procedat la testarea alcoolscopică a conducătorului auto, rezultatul fiind de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toţi cei prinşi conducând băuţi s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

+0 -0
se încarcă...