Cătălin Flutur – Vom începe lucrările la Teatrul „Mihai Eminescu”

0
bty

Astăzi a fost semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de consolidare a Teatrului „Mihai Eminescu”. Contractul a fost semnat de primarul Cătălin Flutur şi reprezentanţii firmei LDC Trust Construcţii MV, câştigătorul licitaţiei. „Greu! Ne-au trebuit vreo trei ani să căutăm banii care s-au pierdut la teatru. I-am adus pe toţi înapoi, poate un pic mai mult decât s-a pierdut şi, spre dezamăgirea multora dintr-o anumită parte a eşicherului politic, dar spre satisfacţia mea şi a botoşănenilor, anunţ un mare lucru – vom începe lucrările la Teatrul <Mihai Eminescu>. Lucrările încep mâine (miercuri – n.r.)”, a declarat astăzi Cătălin Flutur.

Valoarea lucrărilor este de 2,8 milioane de lei fără TVA. Consolidarea teatrului trebuie realizată în şase luni. Municipalitatea are la dispoziţie pentru teatru cinci milioane de euro, bani atraşi în actualul exerciţiu financiar european. Aceeaşi sumă a fost obţinută şi în exerciţiul financiar european 2007 – 2013 însă, la 31 decembrie 2015, când lucrările trebuiau finalizate, acestea ajunseseră la un stadiu de doar 20%.

Lucrările au început în vara anului 2014, însă au fost oprite după ce s-a constatat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare, neincluse în proiectul iniţial. Situaţia nu a fost deblocată deoarece nimeni din primărie nu şi-a asumat costul suplimentar al lucrărilor. După revenirea lui Cătălin Flutur la conducerea primăriei, au fost reluate demersurile pentru o nouă finanţare europeană, noul contract de finanţare fiind semnat pe 25 octombrie 2018.

Reabilitarea teatrului a reprezentat şi o importantă miză politică. Liderii PSD anunţau în februarie 2018 că au deblocat lucrările la teatru, deoarece, în urma discuțiilor pe care parlamentarii PSD și viceprimarii municipiului Botoșani le-au avut cu ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Paul Stănescu, specialiștii din minister și Compania Naţională de Investiţii au identificat cea mai bună soluție pentru continuarea lucrărilor. Aceştia explicau că investiția va fi realizată de către CNI în două etape. În prima etapă va fi efectuată consolidarea structurii de rezistență, iar în a doua etapă se vor face lucrările de restaurare a clădirii.

Declaraţiile social democraţilor au rămas la acel stadiu, în condiţiile în care s-a obţinut o nouă finanţare europeană.

bdr
+0 -0
se încarcă...